O româncă a stat 17 zile într-un aeroport din Spania. Motivele rămân un mister

O româncă a stat 17 zile într-un aeroport din Spania. Motivele rămân un mister

Femeia a rămas pe aeroport timp de 17 zile, fără a da explicații pentru motivul șederii sale acolo. Ea a petrecut acolo tot acest timp, însoțită de câinele ei și două cărucioare cu bagaje. Nimeni nu a reușit să înțeleagă ce a determinat-o pe femeie să rămână acolo atâta timp.

Românca era cunsocută drept „Dana” și locuia pe o canapea în aeroportul Foronda, scrie Ziarul El Correo . Aceasta părăsit ieri terminalul după 17 zile, dar deocamdată nu se știe dacă ea a decis să părăsească și Vitoria. Martori oculari susțin că au văzut-o petrecând noaptea în parcarea din jur în ultimele trei zile. Deși a ceste mărturii nu oferă indicii clare cu privire la următoarea sa destinație, aceleași surse știu că luni, aceasta s-a deplasat în localitatea Lopidana, situată la șapte kilometri de aeroport. Pe rețelele sale de socializare - pe care le ține la zi cu o evidență a țărilor pe care le-a vizitat - Spania a fost ultima sa destinație din 9 mai.

Turista, care a refuzat să dea detalii despre povestea sa, a aterizat în Euskadi pe 11 mai, însoțită de câinele ei și având două cărucioare de bagaje pline până la refuz. Femeia are în jur de 40 de ani și se autointitulează pe rețelele sale de socializare drept „coach spiritual”. Ea mai spune despre sine că a fost „consilier diplomatic în probleme politico-militare” în România până în urmă cu cinci ani și că a trecut „granița în Ungaria pe 17 martie 2023 pentru a rupe sclavia”.

A refuzat ajutorul

Cu toate acestea, în niciun moment nu a existat o versiune clară a sosirii ei în capitala Alavei. Și nici nu a existat o explicație clară a motivelor pentru care a refuzat, până acum, să se mute din Foronda. Atât angajații aeroportului, cât și surse regionale (unul dintre organismele care se ocupă de situație) au fost de acord că Dana a oferit mai multe declarații contradictorii. La rândul său, AENA (Aeroporturile Spaniole și Navigația Aeriană) a susținut, la momentul apariției acestei știri, că „nimeni nu poate fi dat afară dintr-un spațiu public” și a sesizat serviciile sociale în acest caz.

Femeia a refuzat în repetate rânduri ajutorul pe motiv că se afla „în tranzit”, iar surse municipale au asigurat că nu a depus o nouă cerere de ajutor.

Până când și-a schimbat locația, personalul aeroportului, precum și Garda Civilă au ținut legătura cu ea și zi de zi i-au oferit mâncare, băuturi calde și chiar un zbor plătit, pe care, de asemenea, l-a refuzat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”