O româncă, fostă profesoară, a „croșetat” o afacere de succes în Italia

O româncă, fostă profesoară, a „croșetat” o afacere de succes în Italia

Oana Bonacorsi, fosta profesoară, a reușit să devină antreprenor în Italia. Românca vinde modelele sale unice pe Reverly, o platformă internațională dedicată pasionaților de activități manuale.

Oana Bonacorsi FOTO: facebook

Oana Oros Bonacorsi, care lucra în învățământ, ca profesoară, a plecat din România acum 11 ani, pentru a începe o nouă viață în Italia.

Își dorea să fie împlinită profesional, iar răspunsul a venit sub forma unei pasiuni vechi de a învăța să croșeteze.

Fără neapărat să aibă experiență în domeniu, ci doar abilități moștenite de la bunica sa, expertă în arta croșetatului, Oana și-a perfecționat tehnica urmărind diverse tutoriale în limba engleză. Ea și-a comandat cărți despre tricotat și croșetat, învățând astfel bazele artei de a lucra cu ața.

Așa a ajuns să-și dezvolte propriul canal YouTube , unde a postat tutoriale despre croșetat și tricotat.

A avut succes la nivel internațional și pe site-ul Reverly, o platformă dedicată persoanelor pasionate de aceste activități manuale, unde a debutat cu modele unice foarte apreciate. Această pasiune a adus-o pe Oana la i ndependența financiară acum 9 ani.

”O activitate care a început ca un hobby a devenit tot mai solicitantă într-un timp foarte scurt. Astăzi, Oana are aproape 200.000 de urmăritori activi și peste 70.000 de vizualizări pentru fiecare videoclip încărcat, atât pe YouTube, cât și pe pagina sa de Facebook. În dorința de a duce această pasiune la nivel de profesie, Oana a creat „Oana Boutique”. Pe site-ul său, oamenii pot cumpăra seturi pentru croșetat bluze, șaluri, căciuli, eșarfe, fire și accesorii pentru tricotat și croșetat”, scrie Playtech.

Oana organizează și workshop-uri online, iar pe pagina sa de Facebook, „Oana Boutique filati e creatività”, oamenii pot asculta podcast-uri despre modele și combinații de fire pentru a crea produse autentice.

Lucrările Oanei sunt în trend în ultimele sezoane de modă. În prezent, afacerea este în plină dezvoltare, iar implicarea soțului în ultimii trei ani a fost de mare ajutor, deoarece comenzile sunt din ce în ce mai multe.

Printre proiectele frumoase de viitor, Oana își dorește să creeze o gamă de fire din fibre naturale, vopsite cu pigmenți naturali din sfeclă roșie, frunze de nuci și altele. Este un concept nou pe care și-ar dori să-l exploreze cu mare plăcere. Astfel, Oana continuă să-și urmeze pasiunea și să își construiască o carieră de succes dintr-un hobby care a devenit o parte fundamentală a vieții sale”, mai scrie playtech.ro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat