O româncă i-a cucerit pe japonezi cu mâncarea tradițională de acasă VIDEO

O româncă i-a cucerit pe japonezi cu mâncarea tradițională de acasă VIDEO

Restaurantul cu specific românesc „Yashibe”, deschis de o româncă în Japonia în urmă cu cinci ani a devenit un loc în care se adună oaspeți din diferite colțuri ale lumii, scrie știrdiaspora.ro.

Yashibe îmbină specificul românesc cu atmosfera japoneză FOTO FACEBOOK

Proprietara restaurantului, Andra Grosu, este din Iași și e stabilită de mai mulți ani în Japonia. A deschis primul restaurant cu preparate tradiționale românești în 2018 și urmează să-l deschidă și pe al doilea.

Anunțul a fost făcut de către mama ei, interpreta de muzică populară din Iași, Rodica Grosu, care a distribuit postarea restaurantului.

„Restaurantul „YASHIBE" din Japonia al fiicei mele Grosu Andra-Ștefānica vă așteaptă în noua locație! Urmăriți video! Felicitări draga mamei și mult succes!”, a scris interpreta de muzică populară.

Mulți japonezi sunt interesați de cultura românească, inclusiv de gastronomie, vinuri, istorie și muzică, subliniază Andra Grosu.

Mâncărurile pregătite cu pasiune de Andra sunt savurate de oaspeți japonezi, francezi, americani și de românii aflați la mii de kilometri distanță de casă. Pe lângă bucate, aceștia au ocazia să descopere și portul tradițional românesc, scrie știridiaspora.ro .

Restaurantul Yashibe servește preparate tradiționale românești: sarmale, mici, fasole cu cârnați, salată de boeuf, salată de vinete, icre, cârnați de casă, ciorbe și borșuri cu afumătură.

Andra a remarcat că japonezele adoră ia românească, astfel că la evenimentele importante îmbracă costumul național românesc.

„Această îmbrăcăminte tradițională rafinată este o adevărată reflectare a moștenirii și a măiestriei bogate a României. Haideți să ne scufundăm împreună în povestea sa captivantă!”, a postat Andra pe pagina de Facebook a restaurantului cu ocazia unui eveniment dedicat iei românești.

Restaurantul are un canal de YouTube, unde prezintă reţetele preparatelor din meniu, potrivit Ziarului de Iași.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?