O româncă s-a trezit cu o datorie la bancă, deși nu făcuse împrumut - Cum a fost posibil

O româncă s-a trezit cu o datorie la bancă, deși nu făcuse împrumut - Cum a fost posibil

Se întâmplă ca unii oameni să se trezească cu o datorie la bancă deși ei nu au făcut împrumut. Acesta este și cazul unei românce care a aflat din întâmplare că are două credite.

O femeie a aflat din întâmplare că are două credite. Foto: Arhivă

Am citit mai devreme o postare a unei persoane care s-a trezit în Biroul de Credit, ea neavând credit niciodată. Am zis să văd, poate apar și eu pe undeva.. și surpriză, apar cu 2 credite pe care nu le-am avut niciodată (BCR și un IFN). Urmează să sun la ei, însă cum pot să mă asigur că rezolv în așa fel încât să nu apar deloc nicăieri? Mi se pare incredibil să te trezești dator când nu ai luat un leu niciodată de nicăieri. Stăteam liniștita ca sunt curată.. însă se pare ca nu sunt”, se arată în postarea publicată de româncă pe grupul de Facebook „Avocatul Online”.

Pe foarte mulți i-am auzit că s-au trezit cu datorii fără să știe și când au verificat era cu semnătură electronică. În ce lume trăim, din păcate”, a comentat un internaut.

Reclamație scrisă. Pentru reclamații legate de biroul de credit termenul este de 15 zile de răspuns. Dacă nu ați avut legătură cu bancă/ IFN și greșeala este a lor, vă vor șterge din biroul de credit în urma solicitării dumneavoastră.

Mai mult decât atât, probabil speța va fi redirecționată și către departamentul antifraudă”, a mai afirmat un alt utilizator al rețelei de socializare.

Obțineți date exacte de la biroul de credite, de la bancă și de la IFN și dați documentele mai departe către cybercrime@politiaromana.ro”, a îndemnat o altă persoană.

Acest lucru se poate întâmplă atunci când o persoană își pierde documentele , iar răufăcătorii utilizează informațiile pentru a obține împrumuturi în numele persoanei în cauză.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...