O sculptură de Rodin a fost adjudecată pentru 20,4 milioane de dolari la o licitație la New York

O sculptură de Rodin a fost adjudecată pentru 20,4 milioane de dolari la o licitație la New York

"Eterna primavară", o sculptură din marmură de Auguste Rodin, a fost vândută luni seara, la peste 20 de milioane de de dolari, un record pentru sculptorul francez, la o licitație de artă impresionistă și modernă la casa de licitații Sotheby's din New York, informează agenția France Presse (AFP).

Această sculptură din marmură albă înfățișează un cuplu care se sărută. Adjudecată pentru 20,41 milioane de dolari, sculptura a dublat estimările inițiale care îi stabiliseră o valoare cuprinsă între 8 și 12 milioane de dolari.

"Eterna Primavară" a fost sculptată dintr-un singur bloc de marmură între anii 1901 și 1902 de către părintele sculpturii moderne. Capodopera măsoară 80 cm lungime, 66 cm înălțime și are 154 de kilograme. Această operă de artă este o variantă a sculpturii de marmură "Sărutul", expusă la Muzeul Rodin din Paris.

Recordul anterior pentru o sculptură de Rodin fusese de 18,97 milioane de dolari, pentru lucrarea "Eva", scoasă la licitație în mai 2008.

O altă vânzare de elită din seara zilei de luni a fost tabloul "La poalele pădurii (peisaj)" pictat în 1905 de pictorul francez Maurice de Vlaminck, maestul fovismului, care a fost vândut pentru 16,38 milioane de dolari după o estimare preliminară de 12 până la 18 milioane de dolari.

Tabloul "Case din Port, Saint-Tropez", al artistului francez Paul Signac, a fost adjudecat cu 10,66 milioane de dolari, după o estimare inițială între 8 până la 12 milioane de dolari.

Tabloul "Voalul roșu" pictat în anul 1906 de pictorul francez André Derain, estimat între 15 și 20 de milioane de dolari, nu și-a găsit cumpărători.

Aceasta licitație de artă de la New York durează pâna joi, 12 mai, mai notează agenția France Presse.

AGERPRES /(autor: Constanța Niță, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență