O simplă coincidență?/Prietenul lui premierului PSD Ciolacu, Omar Hayssam, cere să fie eliberat

O simplă coincidență?/Prietenul lui premierului PSD Ciolacu, Omar Hayssam, cere să fie eliberat

Prietenul și colegul de vânătoare a premierului Marcel Ciolacu, teroristul Omar Hayssam, cere să fie eliberat din închisoare, anunță Digi 24. El a executat zece ani de închisoare, din cei 24 de ani la care a fost condamnat.

Ciolacu a participat și la partide de pescuit alături de un alt penal, Liviu Dragnea. Însă, din mesajul postat de Dragnea pe Facebook, se poate înțelege că Cioacu era doar vâslaș al bărcii în care pescuia liderul de atunci al PSD și Sorin Grindeanu, la acel moment premier.

Prietenul lui Ciolacu, Omar Hayssam, cere să fie eliberat

În 2015, presa a publicat o fotografie în care Marcel Ciolacu apărea alături de Omar Hayssam, la o vânătoare. Evenimentul ar fi avut loc în 2002, în Munții Buzăului. Vânătoarea ar fi fost organizată de prefectul PSD al județului Buzău, Ion Vasile. Ciolacu, care era mâna dreaptă a lui Ion Vasile și apare în fotografie alături de Omar Hayssam şi de şeful Direcţiei Silvice Buzău, Cornel Pitiş.

Tot în 2015, existau informații potrivit cărora Ciolacu apărea pe o listă de datornici a lui Hayssam. La începutul anilor 2000, Hayssam l-ar fi împrumutat cu 200 de milioane de lei vechi, scria Hotnews.

Potrivit Digi 24, cererea de eliberare a lui Omar Hayssam se va judeca azi la Judecătoria Moreni.

„Potrivit avocatului său, Omar Hayssam este bolnav, nu se poate deplasa și va fi audiat prin videoconferință direct din spatele gratiilor. A executat până acum doar zece ani din pedeapsa pe care a primit-o. Este condamnat în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak, dar și în alte patru dosare.

A primit în total 65 de ani de închisoare, însă după contopirea pedepselor s-au redus acești ani la 24 de ani, dar nici această pedeapsă nu-i convine, iar acum cere să fie eliberat. Invocă și faptul că are o vârstă înaintată, a depășit deja 60 de ani, prin urmare, spune că merită o pedeapsă mai blândă”, relatează Digi 24.

Omar Hayssam a fost condamnat în dosarul „Manhattan“, în dosarul pentru răpirea jurnaliștilor în Irak, dosarul „Volvo Truck“ și în dosarul „Foresta Nehoiu“, scrie defapt.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?