O soprană rusă de top care îl susține pe Putin cere daune de sute de mii de dolari după ce a fost concediată

O soprană rusă de top care îl susține pe Putin cere daune de sute de mii de dolari după ce a fost concediată

Cântăreața de operă rusă Anna Netrebko a dat în judecată Metropolitan Opera din New York, după ce a fost concediată în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Anna Netrebko FOTO Profimedia

Soprana de renume internațional dă în judecată teatrul de operă și managerul acestuia pentru daune de 360.000 de dolari.

Netrebko l-a susținut anterior pe președintele Vladimir Putin, dar a condamnat invazia după ce a fost presată de Met. Opera a răspuns, spunând că procesul nu are niciun merit, scrie bbc.com.

Procesul intentat de vedeta Operei Netrebko atât împotriva Met, cât și a managerului acesteia, Peter Gelb, a debutat vineri la Tribunalul Districtual din Manhattan.

Ea invocă defăimare, încălcarea contractului și alte încălcări și cere sute de mii de dolari ca despăgubire pentru pierderile de spectacole și repetiții.

Soprana în vârstă de 51 de ani susține că Met i-a provocat "angoasă psihică severă și suferință emoțională", inclusiv "depresie, umilință, jenă, stres și anxietate”.

Netrebko, care are și cetățenie austriacă, și-a exprimat anterior sprijinul pentru președintele Putin. În 2014, ea a donat bani pentru un teatru din orașul Donetsk, aflat sub controlul rebelilor, în estul Ucrainei, și a fost fotografiată ținând în mână un steag al rebelilor pro-ruși.

După ce Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, a fost îndemnată să se exprime împotriva lui Putin și a războiului.

În cele din urmă, ea a dat curs cererilor de a condamna conflictul - dar nu s-a oprit în a-l denunța pe președintele rus și a fost abandonată de Met în toate spectacolele viitoare la o lună după invazie.

Procesul ei susține că Met și Gelb "au afectat relația lui Netrebko în rândul publicului, inclusiv prin încurajarea protestelor împotriva spectacolelor sale" și că criticile sale la adresa războiului i-au făcut să piardă contracte cu companii de teatru rusești, a relatat agenția de presă AP.

La începutul acestui an, Netrebko a depus o plângere separată prin intermediul sindicatului care îi reprezintă pe artiștii de operă, American Guild of Musical Artists.

Un arbitru în această dispută a decis în februarie că Met a încălcat un acord contractual atunci când a anulat unele spectacole și i-a acordat o compensație de peste 200.000 de dolari.

De la renunțarea la Met, pentru care a evoluat 20 de ani, Netrebko a cântat în alte părți, inclusiv în Italia, în iunie, și are programate spectacole viitoare la Buenos Aires, Berlin, Viena, Milano și Paris.

De asemenea, ea ar trebui să cânte la Praga în octombrie, dar luna trecută viceprimarul orașului a îndemnat sala de concerte să anuleze spectacolul.

Jiri Pospisil a declarat că s-a întâlnit cu oficialii ucraineni și a spus că Netrebko se află pe lista de sancțiuni a Ucrainei. Producătorul care organizează evenimentul a declarat că Netrebko a condamnat războiul și că nu înțelege eforturile de a anula evenimentul, care este aproape sold out.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?