„O sucursală a palatului Cotroceni, PSD-ul va fi un fel de amantă de care PNL-ului îi e jenă”

„O sucursală a palatului Cotroceni, PSD-ul va fi un fel de amantă de care PNL-ului îi e jenă”

Sociologul Barbu Mateescu despre jocul Iohannis-PSD: „O sucursală a palatului Cotroceni, PSD-ul va fi un fel de amantă de care PNL-ului îi e jenă”.

Sociologul Barbu Mateescu este de părere că alianța informală dintre Klaus Iohannis și PSD prin care au asigurat că moțiunea împotriva guvernului Cîțu nu ajunge în parlament nu va avea rezultate scontate în privința unor planuri pentru alegerile din 2024. „Ca divan pe care Iohannis să-și odihnească picioarele, PSD nu are șanse să fie credibil în 2024”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook .

„PSD joacă alături de Cotroceni și PNL, blocând moțiunea.

Toate glumele despre PSD erau adevărate

Dacă un potențial candidat PSD la președinție în 2024 ar și dori să ajungă în turul doi, darămite să câștige, acum ar începe să urle ca să se poziționeze. Da, în contra partidului din punct de vedere tactic.

Ca divan pe care Iohannis să-și odihnească picioarele, PSD nu are șanse să fie credibil în 2024. Reamintesc rezultatul foarte slab al lui Dăncilă, câte emoții și mașinații au fost ca ea să ajungă în turul doi și subliniez că PSD nu are la dispoziție un candidat mai bun ca ea.

Dar în 2024 nu va mai fi semifinală (candidatul USRPLUS vs candidatul PSD) pentru accederea în finală (contra lui Iohannis), ci avem o grupă de 4 echipe din care la turneul final (adică turul decisiv) se califică 2.

Candidații USRPLUS și AUR vor fi poziționați foarte bine pentru a critica guvernarea PNL din perspective radical diferite. Acoperă tot spectrul. De la IT-ist la sătean, de la vârstnic la foarte tânăr, fie discursul candidatului USRPLUS fie cel al candidatului AUR va fi pentru tine ca o piscină în care e plăcut să înoți.

PSD nu va produce nicio "piscină" întrucât e în aer, o sucursală a palatului Cotroceni căreia nu i se acordă demnitatea de a flutura steagul liberal. Un fel de amantă de care PNL-ului îi e jenă să o afișeze public.

Nu exclud posibilitatea ca PSD să i se acorde onoarea de a susține candidatul PNL la președinție, renunțând cu această ocazie la ideea oricum păguboasă de a avea un candidat propriu.

Dar m-aș amuza din motive istorice ca acel candidat PNL susținut cu obediență de către PSD să fie Emil Boc”, a scris Barbu Mateescu pe Facebook.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale