O sută de zile de președinție Macron: Prea devreme pentru o concluzie, consideră un francez din doi

După primele trei luni de la preluarea președinției franceze de către Emmanuel Macron, un francez din doi (50%) estimează că este prea devreme pentru a se putea pronunța asupra acțiunilor lui, însă 36% le consideră deja 'dezamăgitoare', potrivit unui sondaj Elabe publicat miercuri, informează AFP.

Doar 14% dintre persoanele intervievate evaluează acțiunile șefului statului ca fiind 'satisfăcătoare', potrivit acestui sondaj realizat de postul de televiziune francez BFMTV.

Totodată, imaginea președintelui francez se erodează în raport cu luna iulie. Chiar dacă 73% îl consideră o persoană dinamică, cifra este cu 11% mai mică decât luna trecută. De asemenea, 60% (cu 8% mai puțin ca luna trecută) dintre persoanele intervievate sunt de părere că Emmanuel Macron 'vrea cu adevărat să schimbe lucrurile', iar 54% (cu 5% mai puțin) cred că el 'este capabil să reformeze țara'.

Imaginea premierului francez Edouard Philippe rămâne confuză. Potrivit sondajului, 57% îl consideră o persoană dinamică și 55% cred că 'el vrea cu adevărat să schimbe lucrurile', însă numai 47% îl cred 'capabil să reformeze țara'.

Acest sondaj a fost realizat online în perioada 22-23 august, pe un eșantion de 1.004 persoane, cu vârste peste 18 ani, conform metodei cotelor.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta

4 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

5 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…