O tânără a deshis focul într-o școală din SUA: cel puțin șase persoane au murit

O tânără a deshis focul într-o școală din SUA: cel puțin șase persoane au murit

Cel puțin șase persoane au murit și mai multe au fost rănite, în urma unui atac armat , într-o școală creștină privată, din Statele Unite. Atacul a avut loc, în decursul dimineții, în statul Tennessee. Trei dintre victimele decedate sunt copii.

Atacatorul a deschis focul în şcoala primară din orașul Nashville FOTO Profimedia

Atacatorul a deschis focul, luni dimineață, într-o şcoală primară din orașul Nashville, situat în sudul SUA, relatează publicațiile americane, preluate de AFP. Acesta a pătruns în unitatea de învățământ, o școală creştină privată, numită „The Covenant School”, potrivit poliţiei din statul Tennessee.

Numărul victimelor ar putea fi mai mare

Pompierii au spus că au luat în grijă mai mulţi pacienţi, fără a oferi detalii despre vârsta sau starea victimelor.

Decesul celor trei copii, loviţi de gloanţe , a fost constatat la sosirea lor la spital, au declarat responsabili ai Centrului Medical Universitar Vanderbilt, citaţi de televiziunea locală NewsChannel 5.

Cine s-a aflat în spatele atacului

Oamenii legii au raportat că atacatorul a fost o tânără femeie. Ea a fost ucisă de agenţii de poliție, care au intervenit la faţa locului. În SUA, unde sunt în circulaţie circa 400 de milioane de arme de foc, au loc frecvent astfel de atacuri sângeroase, inclusiv în mediul şcolar.

O tragedie similară a avut loc, în luna mai anului trecut, la Uvalde, în Texas. La vremea respectivă, un tânăr cu o armă semi-automată a intrat într-o unitate de învățământ, unde a ucis 19 copii şi doi profesori.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski