O tânără a recunoscut că și-a ajutat iubitul să ascundă cadavrul unei femei soldat pe care a ucis-o în SUA

O tânără a recunoscut că și-a ajutat iubitul să ascundă cadavrul unei femei soldat pe care a ucis-o în SUA

O femeie din Texas care a ajutat la mutilarea și ascunderea cadavrului unei femei soldat din Fort Hood, Vanessa Guillén, a pledat vinovată, după ce a negat timp de 2 ani acuzațiile, spun procurorii citați de NBC News.

Rămășițele dezmembrate ale tinerei soldat au fost găsite în 2020 FOTO: U.S Army

Cecily Aguilar, în vârstă de 24 de ani, l-a ajutat pe bărbatul care a ucis-o pe Guillén să se debaraseze de cadavrul acesteia și i-a mințit pe anchetatori, a precizat într-o declarație biroul procurorului federal al Texasului.

Guillén, în vârstă de 20 de ani, o specialistă a armatei, a fost văzută ultima dată în viață la Fort Hood, Texas, la 22 aprilie 2020, iar rămășițele sale dezmembrate au fost găsite aproximativ două luni mai târziu.

Soldatul suspectat de uciderea lui Guillén, Spc. Aaron Robinson, s-a împușcat mortal în timp ce poliția se deplasa pentru a-l aresta. Autoritățile au declarat că Aguilar era iubita lui Robinson.

Aguilar a pledat vinovată marți la un cap de acuzare de complicitate la crimă după comiterea faptei și la trei capete de acuzare de fals în declarații, notează procurorii.

Aguilar riscă acum o pedeapsă de până la 30 de ani de închisoare, care va fi decisă de un judecător în conformitate cu liniile directoare federale de condamnare. Nu a fost stabilită o dată pentru pronunțarea sentinței.

Familia lui Guillén a declarat că a fost luată prin surprindere de decizia lui Aguilar de a pleda vinovată, ea fiind arestată pentru această acuzație încă din iulie 2020.

„Atât de multe moțiuni pe care le-a depus în trecut, pentru ca ea să vină și să pledeze vinovată acum, ne ia complet prin surprindere”, a declarat Mayra Guillén, sora mai mare a lui Guillén.

Uciderea lui Guillén și dezvăluirile potrivit cărora a fost hărțuită sexual de către un superior, dar că liderii unității nu au luat nicio măsură, au inspirat reforme juridice pentru a ajuta și proteja victimele agresiunilor sexuale în armată.

Părțile cheie ale Legii „Eu sunt Vanessa Guillén” au inclus transformarea hărțuirii sexuale într-o infracțiune de sine stătătoare în codul militar, iar deciziile de urmărire penală au fost trecute în competența birorilor procurorului șef, fără a mai trece pe la comandanții militari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia