O tânără de 30 de ani din Germania a fost linșată în atacurile Hamas asupra Israelului

O tânără de 30 de ani din Germania a fost linșată în atacurile Hamas asupra Israelului

Trupul femeii pe care gruparea teroristă Hamas l-a prezentat într-un videoclip filmat în primele ore ale atacurilor din sudul Israelului aparține unei turiste de 30 de ani, cetățean german, care se afla în zonă la un festival de muzică în momentul în care palestinienii au pornit ofensiva dinspre Fâșia Gaza. Tânăra, pe nume Shani Louk, a fost recunoscută de mama ei după tatuajele pe care acesta le avea pe picioare.

Imagini din timpul atacului-surpriză al grupării Hamas în mai multe zone din Israel au făcut înconjurul lumii, printre acestea fiind și un video filmat de teroriști care surprinde trupul unei tinere aruncat în spatele unei camionete, pe care soldați înarmați îl poartă pe străzile unui oraș din apropierea graniței.

Tânăra ucisă pe care Hamas o purta pe străzile orașului israelian este Shani Louk, în vârstă de 30 de ani, din Germania. Ea a fost recunoscută de mama ei, care spune că acesta se afla în Israel cu un grup de turiști, la un festival de muzică.

Atacurile Hamasului palestinian asupra teritoriului israelian au făcut „peste 200 de morţi” sâmbătă, a informat armata israeliană, acuzând bărbaţi înarmaţi ai mişcării islamiste aflate la putere în Fâşia Gaza că au masacrat civili, notează AFP.

„Teroriştii s-au dezlănţuit şi au intrat în case, au masacrat civili”, a scris armata pe contul său X (fost Twitter).

În total, armata raportează „mai mult de 200 de morţi” şi „peste 1.000 de răniţi” începând cu sâmbătă ora 06.00 (03.00 GMT).


Liderul braţului armat al mişcării Hamas a anunţat sâmbătă declanşarea unei operaţiuni – „Potopul Al-Aqsa” - împotriva Israelului, în timp ce rachete sunt lansate cu sutele dinspre Fâşia Gaza asupra teritoriului israelian, informează agenţiile de presă internaţionale.

Înainte de aceasta, armata israeliană a anunţat că un „număr nedeterminat de terorişti” s-a infiltrat pe teritoriul israelian dinspre Fâşia Gaza şi a cerut locuitorilor din zonele ce se învecinează cu Gaza să rămână în locuinţele lor.

Organizaţia palestiniană Hamas a lansat sâmbătă un atac surpriză din Gaza în Israel, în una dintre cele mai grave escaladări ale conflictului israeliano-palestinian din ultimii ani.

Cine sunt teroriștii din gruparea palestiniană Hamas

Hamas, sau Mişcarea de Rezistenţă Islamică, a fost înfiinţată în 1987, în timpul primei Intifada sau revolte palestiniene. Este susţinută de Iranul şiit şi împărtăşeşte ideologia islamistă a Frăţiei Musulmane, care a fost înfiinţată în Egipt în anii 1920, transmite Agerpres.


Hamas conduce Fâşia Gaza din 2007, după un scurt război civil cu forţele loiale mişcării Fatah, condusă de preşedintele Mahmoud Abbas, care se află în Cisiordania şi care conduce şi Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP).

Preluarea controlului asupra Fâşiei Gaza de către Hamas a urmat victoriei sale în alegerile parlamentare palestiniene din 2006 - ultima dată când acestea au avut loc. Hamas l-a acuzat pe Abbas că a conspirat împotriva sa. Abbas a descris ceea ce s-a întâmplat ca fiind o lovitură de stat.

De atunci, au avut loc numeroase runde de conflicte cu Israelul, implicând adesea atacuri cu rachete ale Hamas din Gaza în Israel şi atacuri aeriene şi bombardamente israeliene asupra Gaza.

Hamas refuză să recunoască statul Israel şi s-a opus în mod violent acordurilor de pace de la Oslo, negociate de Israel şi OEP la mijlocul anilor 1990.

Hamas are o aripă armată numită Brigăzile Izz el-Deen al-Qassam, care a trimis în Israel oameni înarmaţi şi atentatori sinucigaşi cu bombe. Hamas îşi caracterizează activităţile armate drept rezistenţă împotriva ocupaţiei israeliene.


Carta sa fondatoare din 1988 cerea distrugerea Israelului, deşi liderii Hamas au oferit uneori un armistiţiu pe termen lung, sau Hudna în arabă, cu Israelul în schimbul unui stat palestinian viabil pe toate teritoriile palestiniene ocupate de Israel în războiul din 1967. Israelul consideră acest lucru ca fiind un şiretlic.

Hamas este desemnată ca organizaţie teroristă de către Israel, Statele Unite, Uniunea Europeană, Canada, Egipt şi Japonia.

Hamas face parte dintr-o alianţă regională care cuprinde Iranul, Siria şi gruparea islamistă şiită Hezbollah din Liban, care se opun în general politicii americane în Orientul Mijlociu şi Israelului.

Deşi baza sa de putere se află în Gaza, Hamas are, de asemenea, susţinători în teritoriile palestiniene şi are lideri răspândiţi în tot Orientul Mijlociu, în ţări precum Qatar.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?