O turmă de elefanţi sălbatici a doborât un zid de beton şi a pătruns într-un parc zoologic din Bangladesh

O turmă de elefanţi sălbatici a doborât un zid de beton şi a pătruns într-un parc zoologic din Bangladesh

O turmă de elefanţi sălbatici - o specie pe cale de dispariţie - a pătruns într-un parc zoologic din Bangladesh, iar oficialii au avertizat duminică că ameninţă siguranţa vizitatorilor şi a altor animale, relatează AFP.

Turma de cel puţin 13 elefanţi a doborât un zid de beton în această săptămână şi a pătruns în Bangabandhu Sheikh Mujib Safari Park, situat la nord de staţiunea balneară Cox's Bazar.

"Erau foarte agitaţi, speriaţi şi se comportau ca şi cum ar fi fost prinşi în capcană", a declarat un oficial al parcului, Mazharul Islam. "Sunt foarte periculoşi pentru alte animale şi vizitatorii noştri", a mai spus el.

Parcul găzduieşte peste 1.300 de animale, între care tigri bengalezi, hipopotami şi alte specii pe cale de dispariţie, şi primeşte iarna în jur de 5.000 de vizitatori pe zi.

"Suntem foarte îngrijoraţi pentru vizitatorii parcului", a mai spus oficialul. "Patrulările în timpul nopţii devin complicate pentru că elefanţii sunt foarte neliniştiţi şi încearcă să fugă", a adăugat el.

Mai puţin de o sută de elefanţi mai trăiesc în această ţară din Asia de Sud, unde reducerea zonelor lor de habitat şi a accesului la hrană provoacă conflicte tot mai mari cu oamenii.

Elefanţii sunt înspăimântaţi de extinderea crescândă a terenurilor agricole, precum şi de uciderea a peste zece membri ai turmei în ultimii doi ani, a mai spus un alt oficial al parcului zoologic.

Lipsa hranei îi determină pe elefanţi să invadeze orezării unde sunt adesea electrocutaţi de gardurile electrice, a mai spus el. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…

5 Foarte interesante amănunte!