O universitate belgiană și-ar fi invitat absolventele să poarte un ''decolteu drăguț'' la ceremonia de absolvire

O universitate belgiană și-ar fi invitat absolventele să poarte un ''decolteu drăguț'' la ceremonia de absolvire

Universitatea Liberă din Bruxelles a creat o controversă pe rețelele de socializare la sfârșitul săptămânii trecute după ce ar fi cerut studentelor sale să poarte ''un decolteu drăguț'' la ceremonia de absolvire. Acest mic scandal a zguduit Facultatea de medicină a Universității Libere din Bruxelles (ULB), una dintre cele mai mari instituții din Belgia, scrie marți Le Figaro Etudiant.

Sursa foto: ULB — Université libre de Bruxelles / Facebook

În weekendul trecut, toți studenții au primit un e-mail cu instrucțiuni pentru ceremonia de absolvire care marchează încheierea studiilor și lansarea tinerilor în viața activă. În corpul textului, tinerele au fost invitate să poarte ''o rochie sau o fustă și un decolteu drăguț''. Băieții? Un costum simplu.

Pe rețelele de socializare studenții s-au inflamat, denunțând un sexism obișnuit față de tinerele din ULB. În fața amplorii protestelor, decanul universității a trebuit chiar să-și ceară scuze în fața elevilor săi.

Totul a pornit de la pagina ULB Confessions, care conține în principal glume ale studenților legate de campusul belgian. Vineri seara, o postare arăta o captură de ecran a e-mailului trimis studenților universității. Postarea a primit de atunci aproape 3.000 de ''like-uri''. Deasupra, se poate citi: ''Din punct de vedere estetic, este mai bine ca femeile tinere să poarte o rochie sau o fustă și un decolteu drăguț. [...] Desigur, doamnelor, această regulă nu este obligatorie".

Întrebat de RTL Belgia, Marco Schetgen, decanul facultății, a declarat că are confirmarea că e-mailul a fost trimis de la secretariat și încă mai așteaptă să afle cine l-a scris. Pentru site-ul de știri belgian, el și-a exprimat, de asemenea, mirarea: ''Este, probabil, o femeie cea care se află la originea acestui text, deoarece secretariatul este format numai din femei. Este uimitor".

Universitatea a răspuns pentru moment pe pagina sa de Facebook : ''Facultatea de medicină, prin decanul său, își prezintă scuzele cele mai sincere [...] Este evident că instrucțiunile referitoare la îmbrăcăminte pentru tinerii absolvenți sunt atât deplasate, cât și contrare valorilor apărate zilnic de ULB și facultatea sa".

În ceea ce privește angajatul(a) responsabil(ă) pentru e-mail, purtătorul de cuvânt al Universității, Nicolas Dassonville, spune că va fi cel puțin o ''chemare la ordine''.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...