O vidră sălbatică a trimis trei femei în spital după ce le-a atacat. Una dintre ele este în stare gravă

O vidră sălbatică a trimis trei femei în spital după ce le-a atacat. Una dintre ele este în stare gravă

Trei femei au fost rănite, după ce au fost atacate de o vidră sălbatică. Una dintre ele, aflată în stare gravă, a fost transportată cu un elicopter la spital pentru îngrijiri medicale. Celelalte două au primit îngrijiri medicale de la echipa de salvare care a ajuns la ele.

Vidra a atacat trei femei FOTO Shutterstock

Incidentul a avut loc miercuri seara, în jurul orei 20.15, când cele trei femei pluteau pe râu cu camere gonflabile la aproximativ cinci kilometri în amonte de Podul Sappington din Montana, la aproximativ 120 de kilometri sud de capitala statului, Helena, potrivit unui comunicat publicat de Montana Fish, Wildlife & Parks joi după-amiază.

Femeile spun că au observat una sau două vidre în timp ce pluteau pe râu, când una dintre ele s-a apropiat brusc și a atacat, făcând femeile să fugă din apă, au spus autoritățile. „Femeile au sunat apoi la 911 și au răspuns mai multe agenții”, a spus Montana FWP, arată Goodmorning America .

Toate cele trei femei au fost rănite în atacul brusc și au primit îngrijiri medicale în Bozeman, Montana, la aproximativ 70 de kilometri est de locul unde a avut loc incidentul.

Transportată la spital cu elicopterul

Una dintre femei a fost rănită atât de grav încât a fost transportată cu elicopterul pentru tratament de urgență după atacul animalului, a confirmat Montana FWP.

Deși atacurile vidrelor sunt rare, este posbil ca aestea să se protejeze pe ele și pe puii lor, în special dacă sunt în apropiere”, au spus autoritățile. „Își nasc puii în aprilie și mai târziu pot fi văzute cu puii în apă în timpul verii. Ele pot fi, de asemenea, protectoare pentru resursele alimentare, mai ales atunci când aceste resurse sunt limitate.

Personalul FWP a postat indicatoare la mai multe locuri de acces la râu, care avertizează oamenii din regiune cu privire la activitatea vidrelor. Nu sunt planificate alte măsuri de management în acest moment, au spus autoritățile.

FWP îi sfătuiește pe cei din recreere să păstreze o distanță mare, oferind tuturor animalelor sălbatice mult spațiu”, a spus Montana FWP. „În condiții de secetă, nivelurile scăzute ale apei îi pot aduce pe amatorii de înot mai aproape de fauna sălbatică acvatică. E nevoie să fim conștieți și să păstrăm distanța pentru evitarea întâlnirilor periculoase, reducerea stresului pentru animale sălbatice și promovarea unui comportament sănătos al animalelor.

Montana FWP a spus într-un ultim avertisment pentru public: „Dacă ești atacat de o vidră, ripostează, fugi și ieși din apă și cere asistență medicală”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat