Oameni „noi” în politică/Fostul senator USR Dîrcă, oficial subordonatul lui Iordache/Progresistul n-a renunțat nici la pensia specială

Oameni „noi” în politică/Fostul senator USR Dîrcă, oficial subordonatul lui Iordache/Progresistul n-a renunțat nici la pensia specială

Fostul senator USR George Dărcă a devenit, oficial, preşedintele Secţiei de Evidenţă Oficială a Legislaţiei din cadrul Consiliului Legislativ. El îi este subordonat lui Florin Iordache și este coleg cu Toni Greblă, scrie jurnalistul Mircea Marian pe  Newsweek România .

În plus, datele de pe site-ul Senatului arată că Dîrcă a fost senator până la 20 decembrie, adică până în ultima zi de legislatură. Dan Barna și alți parlamentari USR au demisionat din fostl Legislativ la 18 decembrie, pentru a nu beneficia de pensie specială, demisia lor fiind consemnată pe site-ul Camerei Deputaților.
 
În octombrie 2020, PNL și USR-PLUS s-au acuzat reciproc de blat la alegerea, prin vot secret, de către Parlament, a lui Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ. Tot atunci, Dîrcă a fost ales într-o funcție de adjunct, respectiv preşedinte al Secţiei de Evidenţă Oficială a Legislaţiei din cadrul Consiliului Legislativ.

„​Ne întreabă multă lume cum vom colabora cu PNL la guvernare. Este simplu.

Dacă vor majoritate cu USR, și nu cred că-și mai permit să-și bată joc de români cu încă un USL, sunt câteva condiții. Una dintre ele este retragerea din prim-plan a unor iordachi ca Florin Roman. O altă condiție este că trebuie să lucrăm cu un premier care trece testul onestității și loialității. Nu în fața noastră, ci în fața alegătorilor.

Astăzi Ludovic Orban, prin minciunile la adresa USR, a picat grav acest test. Nu o să acceptăm să fim un CDR 2.0”, a scris, atunci, vicepreședintele USR Cătălin Drulă pe Facebook. Drulă este azi ministru al Transporturilor. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

2 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

3 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

4 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au început să facă diferența pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei

5 Șeful armatei SUA / În mod clar, China își construiește capacitatea de a ataca Taiwanul