Oamenii de ştiinţă au găsit cea mai bună metodă pentru a detecta extratereştrii

Oamenii de ştiinţă au găsit cea mai bună metodă pentru a detecta extratereştrii

Un studiu sugerează că există o posibilitate de a răspunde la multiplele întrebări din domeniul cercetării vieţii extraterestre, presupunându-se că formele de viaţă care ar putea trăi în spaţiul cosmic folosesc metode similare cu ale noastre pentru afla dacă sunt singure în Univers, scrie Descoperă.

Oamenii de ştiinţă au găsit cea mai bună metodă pentru a detecta extratereştrii

Una dintre modalităţile pe care oamenii de ştiinţă o utilizează pentru a studia planetele îndepărtate este examinarea umbrelor aflate în apropierea unor stele. Autorii noului studiu, care urmează să fie publicat în revista Astrobiology, afirmă că prin aceeaşi metodă, cel mai probabil, studiază planeta noastră.

"Este imposibil de prezis dacă extratereştrii folosesc aceleaşi tehnici de observaţie ca noi. Dacă este aşa, ei ar trebui să se bazeze, ca şi noi, pe aceleaşi principii fizice", a declarat René Heller, cercetător în cadrul Institutului de Astrofizică din Gottingen, Germania.

Mai mult decât atât, oamenii de ştiinţă susţin că extratereştrii ar avea un nivel tehnologic similar cu al nostru şi nu mult mai avansat, aşa cum se susţinea până de curând.

"În cazul în care extratereştri ar fi existat, ei ar fi putut identifica cu mult timp în urmă că Pământul este o planetă locuită", notează autorii în lucrarea lor.

Oamenii de ştiinţă propun că ar trebui să ne concentrăm eforturile de căutare a extratereştrilor, prin a studia în mod mult mai eficient evoluţia planetei noastre în raport cu Soarele. În acest sens, astronomii speră că vor înţelege mai bine procesul prin care Terra se roteşte în jurul Soarelui, pentru a afla cum ar putea fi făcut Pământul mult mai vizibil pentru posibilii noştri vizitatori.

"Ca o consecinţă finală, chiar şi în cazul în care specia noastră a ales să rămână izolată, pentru a ne feri de un contact interstelar, nu ne putem ascunde de observatorii din zona de tranzit solar a Pământului", citează autorii studiului, potrivit Descoperă.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…