Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Oamenii de ştiinţă au găsit cea mai bună metodă pentru a detecta extratereştrii

Un studiu sugerează că există o posibilitate de a răspunde la multiplele întrebări din domeniul cercetării vieţii extraterestre, presupunându-se că formele de viaţă care ar putea trăi în spaţiul cosmic folosesc metode similare cu ale noastre pentru afla dacă sunt singure în Univers, scrie Descoperă.

Oamenii de ştiinţă au găsit cea mai bună metodă pentru a detecta extratereştrii

Una dintre modalităţile pe care oamenii de ştiinţă o utilizează pentru a studia planetele îndepărtate este examinarea umbrelor aflate în apropierea unor stele. Autorii noului studiu, care urmează să fie publicat în revista Astrobiology, afirmă că prin aceeaşi metodă, cel mai probabil, studiază planeta noastră.

"Este imposibil de prezis dacă extratereştrii folosesc aceleaşi tehnici de observaţie ca noi. Dacă este aşa, ei ar trebui să se bazeze, ca şi noi, pe aceleaşi principii fizice", a declarat René Heller, cercetător în cadrul Institutului de Astrofizică din Gottingen, Germania.

Mai mult decât atât, oamenii de ştiinţă susţin că extratereştrii ar avea un nivel tehnologic similar cu al nostru şi nu mult mai avansat, aşa cum se susţinea până de curând.

"În cazul în care extratereştri ar fi existat, ei ar fi putut identifica cu mult timp în urmă că Pământul este o planetă locuită", notează autorii în lucrarea lor.

Oamenii de ştiinţă propun că ar trebui să ne concentrăm eforturile de căutare a extratereştrilor, prin a studia în mod mult mai eficient evoluţia planetei noastre în raport cu Soarele. În acest sens, astronomii speră că vor înţelege mai bine procesul prin care Terra se roteşte în jurul Soarelui, pentru a afla cum ar putea fi făcut Pământul mult mai vizibil pentru posibilii noştri vizitatori.

"Ca o consecinţă finală, chiar şi în cazul în care specia noastră a ales să rămână izolată, pentru a ne feri de un contact interstelar, nu ne putem ascunde de observatorii din zona de tranzit solar a Pământului", citează autorii studiului, potrivit Descoperă.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Ana Birchall, dată afară de la Ministerul Justiției din cauză că a vrut să desființeze Secția Special…

2 HOPA! Pesedista Dana Gârbovan trebuie să iasă din magistratură pentru a putea deveni cârpa penalilor! CCR a st…

3 HOPA! L-au făcut „fetiță”? Dragnea și-a ras mustața!

4 Cine este Dana Gârbovan, nominalizată de infractorii din PSD pentru funcția de ministru al Justiției. Gârbovan…

5 ALERTĂ / România, Polonia și țările baltice, declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov: „Îm…

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită