Oamenii preistorici vânau leneşi giganţi în urmă cu 11.000 de ani

Oamenii preistorici vânau leneşi giganţi în urmă cu 11.000 de ani

Urme fosilizate de acum 11.000 de ani, descoperite în statul New Mexico (SUA), atestă că oamenii preistorici vânau leneşi giganţi, o specie în prezent dispărută, pentru carnea lor, potrivit unui studiu publicat miercuri de revista Science Advances, relatează EFE.

Această descoperire arată că strămoşii noştri urmăreau şi vânau acest tip de mamifer uriaş, care avea peste doi metri şi jumătate înălţime şi gheare ascuţite, pentru a se hrăni cu carnea lui.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Bournemouth, din Marea Britanie, oamenii pândeau aceste animale pentru a le da lovitura de graţie în părţile cele mai vulnerabile ale leneşilor, în inimă, gât sau ochi.

"Anatomia leneşilor nu era făcută pentru viteză, ci pentru forţă", noteză coautoarea studiului Sally Reynolds.

Urmele arată că un grup de oameni a urmărit astfel de leneşi giganţi. Urmele acestor animale dispărute la sfârşitul Pleistocenului arată că leneşii şi-au schimbat brusc direcţia pentru a se feri de vânătorii umani.

Apariţia omului pe Pământ ar putea fi motivul dispariţiei multor specii de animale, printre care mamiferele gigant.

"Au fost oamenii vânători motivul dispariţiei lor? Urmele găsite ne ajută să răspundem la această întrebare, arătând cum aceştia au pândit şi au atacat astfel de animale uriaşe", a conchis Matthew Bennet, de la aceeaşi universitate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”