Oamenii puși de PSD șefi la spitale: un hoț de conserve, un lăcătuș mecanic, activiști de partid fără CV sau care-l aplaudau pe Dragnea

Oamenii puși de PSD șefi la spitale: un hoț de conserve, un lăcătuș mecanic, activiști de partid fără CV sau care-l aplaudau pe Dragnea

Pe cine a susținut PSD la conducerea câtorva din cele mai mari spitale din provincie, deși, formal, majoritatea au câștigat concursuri (la care, de obicei, participau fără concurență și erau „evaluați” de clientela partidului: un hoț de conserve, un lăcătuș mecanic, activiști de partid care-l aplaudau pe Dragnea, scrie Mircea Marian pe defapt.ro .

Pe cine a susținut PSD la conducerea câtorva din cele mai mari spitale

Câteva exemple, probabil cele mai scandaloase:

  • Managerul Spitalului Județean Focșani, Constantin Mândrilă, are o condamnare penală pentru că a furat conserve destinate sinistraților. Constantin Mîndrilă a fost condamnat la închisoare cu suspendare în 2008 pentru că a furat conserve de carne din Rezerva de stat destinate victimelor indundațiilor pe când era secretarul Prefecturii Vrancea. Cu toate acestea, în 2012, el a ajuns manager al Spitalului Județean Vrancea, prin concurs, numirea fiind semnată de ministrul Sănătății de la acel moment, Raed Arafat. Poreclit „secretarul conservă” pentru că a furat din alimentele sinistraţilor, el a reuşit să câştige concursul pentru funcţia de director al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani cu nota 9,58, în condiţiile în care lucrarea i-a fost corectată de colegii săi de la Partidul Social Democrat.
  • Managerul Spitalului Județean Botoșani a fost un fost lăcătuș mecanic, numit în funcție de conducerea PSD a Consiliului Județean. Acesta este spitalul unde, recent, o mamă a trei copii a murit după ore de chinuri, așteptând zadarnic un medic. Managerul Angel Iulian Călin a terminat liceul ca lăcătuș mecanic, apoi a făcut un curs de contabilitate și a terminat facultatea de management la 41 de ani. O vreme, el a fost contabil la o fermă. Are zero experiență în domeniul managementului din sănătate. Spitalul are circa 2.500 de angajați și este, de facto, în faliment. Azi, după scandalurile de la acest spital, a fost eliberat din funcție.
  • Manager al spitalului județean Gorj, Dumitru Vienescu, unde azi s-a aflat că medicii au operat, din greșeală, o gravidă în luna a noua de hernie, este un economist fără biografie publică. Nu este de găsit nici documentația de la concursul de manager. În 2021, Vienescu recunoștea că soția sa, o cumnată și doi cumnați sunt subordonații săi. Dumitru Vienescu a fost numit manager cu sprijinul PSD.
  • Managerul celui mai mare spital din Iași, Sfântu Spiridon, este „economistul” Mihai Corneliu, numit în funcție tot cu susținerea politică a PSD. Din nou, nu este de găsit o biografie publică a acestuia. Presa a consemnat că a fost subprefect și șef al Gărzii Financiare, înainte de a ocupa, în serie, funcția de manager la mai multe spitale, inclusiv SJU Botoșani.
  • Managerul spitalului din Fălticeni, Vlad Alexandru Morariu, susținut de administrația PSD a orașului, participa, în 2019, la unul din cele mai sinistre mitinguri organizate de Liviu Dragnea, la Iași. Aici, el și-a făcut un selfie, postat apoi pe Facebook, alături de susținătorul său politic, primarul PSD al Fălticeniului.
  • Managerul spitalului județean Olt, Angela Nicolae, numită în funcție cu susținerea PSD, a făcut economia la Craiova. Ulterior, a luat un masterat la universitatea privată Dimitrie Cantemir. Ea a fost bugetar toată viața, mai întâi la casa de pensii Olt și apoi la Consiliul Județean. Recent, ea nu i-a permis prefectului județului să verfice sesizările potrivit cărora secția de chirurgie a spitalului ar fi infestată de gândaci.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB