Oana Grigore (PMB): Arbori uscați de pe Kiseleff și din Parcul Cișmigiu, avizați pentru defrișare

Oana Grigore (PMB): Arbori uscați de pe Kiseleff și din Parcul Cișmigiu, avizați pentru defrișare

Peste 70 de arbori de pe Bulevardul Kiseleff și peste 35 din Parcul Cișmigiu sunt avizați în vederea defrișării, fiind vorba despre copaci uscați în proporție de 100%, a declarat, joi, directorul Direcției Mediu din cadrul PMB, Oana Grigore.

"Pentru eliminarea ramurilor uscate din arborii situați pe raza municipiului București, s-a dat avizul de eliminare pentru toți arborii care au ramuri uscate. Mai mult, s-a solicitat colegilor de la ADP-urile de sector și de la ALPAB să inventarieze și arborii uscați situați pe raza spațiilor verzi pe care le administrează, urmând să emitem și pentru aceștia aviz de defrișare — bineînțeles — cu o fișă a arborelui în spate, inclusiv fotografia arborelui, să se dovedească faptul că este uscat. Pentru arborii de pe Kiseleff, din câte îmi aduc aminte, sunt peste 70 de arbori avizați pentru defrișare, arbori uscați în proporție de 100%. La fel și pentru parcul Cișmigiu: există un aviz de defrișare a arborilor uscați 100% — peste 35 de arbori", a precizat ea.

Oana Grigore a menționat că au fost necesare intervenții și în Parcul IOR, deoarece au existat arbori care s-au prăbușit peste bănci.

"Mai mult, plopii, care sunt arbori cu lemn de esență moale, când ajung la o vârstă de peste 30 de ani, sub greutatea frunzelor și a fenomenelor meteo, riscă să se prăbușească. Poate că în acest sens ar trebui să gândim și o strategie de eliminare treptată a plopilor din oraș", a spus ea.

Oana Grigore a mai precizat că operațiunile de toaletare profundă în coronament au loc, de obicei, primăvara și toamna, dar că se poate acționa și vara.

"Se poate acționa în coronamentul arborilor și vara, prin eliminări foarte scurte acolo unde este nevoie sau eliminarea ramurilor care s-au frânt în urma fenomenelor meteo nefavorabile și avem astfel de situații în oraș", a explicat ea.

AGERPRES/(A — autor: Irinela Vișan, editor: Florin Marin)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

5 Așa o fi?