Oana Niculescu Mizil, condamnată definitiv la un an de închisoare cu suspendare

Oana Niculescu Mizil, condamnată definitiv la un an de închisoare cu suspendare

Oana Niculescu Mizil a fost condamnată definitiv luni de Înalta Curte de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, ea fiind acuzată că și-a angajat mama la biroul parlamentar pe vremea când era deputat.

Inițial, în octombrie 2014, un complet de la instanța supremă a condamnat-o pe Oana Niculescu Mizil la trei ani închisoare cu suspendare, ea având și mai multe interdicții, printre care dreptul de a fi aleasă și de a ocupa o funcție publică pe o durată de 10 ani.

Luni, un complet de cinci magistrați a admis apelul Oanei Niculescu Mizil și i-a redus pedeapsa de la trei la un an închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. De asemenea, judecătorii au suspendat și interdicțiile impuse de instanța de fond.

Oana Niculescu Mizil a declarat, luni, în sala de judecată, că a angajat-o pe mama sa deoarece nu a vrut nimeni să vină pe postul de consilier, ea fiind aleasă într-un colegiu "dificil" în Rahova-Ferentari.

Mizil a precizat că a discutat cu cei de la Departamentele Juridic și Personal de la Camera Deputaților și i s-a transmis că nu exista nicio problemă dacă își angaja mama la biroul parlamentar.

"Mă consider nevinovată. Dumneavoastră considerați dacă există un pic de discriminare între mine și ceilalți colegi ai mei, care au avut rude angajate și au primit doar amenzi penale. Mie nu mi se pare corect așa ceva", le-a spus Oana Niculescu Mizil judecătorilor.

În septembrie 2013, Oana Niculescu Mizil a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

Procurorii susțineau că ea a solicitat, în calitate de deputat, încadrarea în muncă a mamei sale, Lidia Niculescu Mizil Ștefănescu, în cadrul biroului său parlamentar, și a avizat contractul individual de muncă prin care, în perioada mai 2009 — septembrie 2011, aceasta a realizat foloase materiale în cuantum de 65.697 lei.

Ancheta în acest caz a început în urma unei sesizări trimise la Parchetul General de către Agenția Națională de Integritate.

În martie 2015, Oana Niculescu Mizil a demisionat din Parlament.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria