Oana Schmidt-Hăineală, Constantin Sima și Sofia Mariana Moț, propuși secretari de stat în Ministerul Justiției

Oana Schmidt-Hăineală, Constantin Sima și Sofia Mariana Moț, propuși secretari de stat în Ministerul Justiției

Oana Schmidt-Hăineală, Constantin Sima și Sofia Mariana Moț vor fi propuși secretari de stat în Ministerul Justiției de către ministrul de resort, Florin Iordache.

Florin Iordache a confirmat pentru AGERPRES că îi va propune pe cei trei magistrați pentru numirea în funcțiile de secretari de stat în Ministerul Justiției.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât, pe 5 ianuarie, detașarea procurorului Oana Schmidt-Hăineală în cadrul Ministerului Justiției. Potrivit hotărârii CSM, Oana Schmidt-Hăineală, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, a fost detașată în Ministerul Justiției începând cu data de 7 ianuarie, pentru o perioadă de 3 ani.

Miercuri, Secția pentru procurori a CSM a hotărât detașarea procurorului Constantin Sima la Ministerul Justiției. Constantin Sima urmează să își desfășoare activitatea la Ministerul Justiției pe o perioadă de 3 ani, începând cu 11 ianuarie.

"Dorim să revedem legile justiției și să punem la punct cele două Coduri de procedură civilă și de procedură penală. Acesta este obiectivul nostru, pentru că au trecut câțiva ani de la intrarea în vigoare, se împlinesc pe 1 februarie trei ani de la intrarea lor în vigoare, și ele ridică numeroase probleme. Trebuie revăzute, trebuie aliniate toate prevederile", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Constantin Sima.

Totodată, Secția pentru judecători a CSM a hotărât, miercuri, detașarea în cadrul Ministerului Justiției a magistratului Sofia Mariana Moț, judecător la Curtea de Apel Craiova, pe o perioadă de 3 ani, începând cu 11 ianuarie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...