Oana Schmidt-Hăineală s-a întâlnit cu ministrul Justiției

Procurorul Oana Schmidt-Hăineală, membru al CSM, s-a întâlnit, marți, cu ministrul Justiției, Raluca Prună, pentru a discuta despre candidatura sa la funcția de procuror general al României.

Hăineală nu a dorit să dea declarații după întâlnirea cu ministrul și a arătat că este vorba de o procedură în derulare și este prematur să facă declarații despre interviul cu Raluca Prună.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, se întâlnește marți cu cei patru candidați înscriși în cursa pentru funcția de procuror general al României: Gheorghe Ivan — procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Oana Schmidt-Hăineală — procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov și membru al CSM, Augustin Lazăr — procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia și Codruț Olaru — adjunct al procurorului general al PÎCCJ.

Calendarul procedurii de selecție a procurorului general prevede că pe 23 martie propunerea va fi transmisă CSM pentru avizare. După încheierea procedurilor de la CSM, propunerea ministrului Justiției va fi transmisă președintelui Klaus Iohannis până pe data de 22 aprilie.

Ministerul Justiției a lansat pe 17 februarie procedura de recrutare a unui nou procuror general, funcție rămasă vacantă ca urmare a demisiei lui Tiberiu Nițu.

Demisia lui Nițu a venit după ce numele său a fost implicat în scandalul legat de folosirea coloanelor oficiale. Conducerea interimară a PÎCCJ a fost preluată de Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

Citiți și:
Procurorul Gheorghe Ivan, discuții cu ministrul Justiției pentru funcția de procuror general: Obiectivul meu, eficientizarea MP


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 ULTIMA ORĂ Standard&Poor’s reconfirmă ratingul României la BBB- / A-3 / Lovitură grea pentru Ciuma Roșie, care cân…

4 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

5 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan