Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Obezitatea infantilă, mai răspândită în sudul Europei (raport OMS)

Ţările din sudul Europei prezintă cea mai ridicată rată de supraponderalitate şi obezitate infantilă din regiune, însă în ultimii ani a fost înregistrat un regres al numărului de cazuri, a anunţat joi o agenţie europeană pentru sănătate, citată de DPA.

Aproximativ unul din cinci băieţi din Italia, Cipru, Spania, Grecia, Malta sau San Marino sunt obezi, conform Biroului european al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cu sediul în Copenhaga.

Pe de altă parte, Joao Breda, directorul Biroului european al OMS pentru prevenirea şi controlul bolilor necontagioase a menţionat într-un comunicat că a fost înregistrată o descreştere a ratei obezităţii în mai multe state, printre acestea numărându-se Italia, Portugalia, Spania şi Grecia datorită ''unui efort foarte semnificativ'' prin care a fost abordată această problemă. 

Ţările în care se înregistrează cele mai puţine cazuri de obezitate infantilă sunt Franţa, Norvegia, Irlanda, Letonia şi Danemarca. Rata obezităţii în aceste state este între 5% şi respectiv 9% în cazul băieţilor şi fetelor, conform datelor preliminare prelevate între 2015 şi 2017 în cadrul Iniţiativei OMS privind supravegherea obezităţii infantile.

Programul a monitorizat începând din anul 2007 tendinţele cazurilor de supraponderalitate şi obezitate în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 9 ani pe baza evaluărilor făcute pe un grup de 250.000 de copii din Regiunea Europeană a OMS care cuprinde 53 de ţări. În total 38 de ţări au luat parte la această analiză. Marea Britanie şi Germania nu s-au numărat printre acestea, a precizat OMS.

Susţinerea unei alimentaţii sănătoase - care să includă mai multe fructe şi legume - şi un stil de viaţă activ se numără printre recomandările specialiştilor pentru prevenirea greutăţii excesive la copii.

Breda a adăugat că părinţii şi familiile trebuie fie sensibilizaţi cu privire la ''problema obezităţii infantile ţinând cont că, potrivit informaţiilor noastre, multe mame nu-şi recunosc copiii ca fiind supraponderali sau obezi'', se menţionează în comunicat. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 HOPA! L-au făcut „fetiță”? Dragnea și-a ras mustața!

2 HOPA! Pesedista Dana Gârbovan trebuie să iasă din magistratură pentru a putea deveni cârpa penalilor! CCR a st…

3 BREAKING Ana Birchall, dată afară de la Ministerul Justiției din cauză că a vrut să desființeze Secția Special…

4 Cine este Dana Gârbovan, nominalizată de infractorii din PSD pentru funcția de ministru al Justiției. Gârbovan…

5 ALERTĂ / România, Polonia și țările baltice, declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov: „Îm…

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic