Obiceiul zilnic care poate face minuni pentru memoria și starea de spirit ale persoanelor de peste 40 de ani

Obiceiul zilnic care poate face minuni pentru memoria și starea de spirit ale persoanelor de peste 40 de ani

Pe măsură ce ajungem la vârsta mijlocie, menținerea sănătății creierului și a bunăstării noastre emoționale devine deosebit de importantă. Din fericire, există o serie de obiceiuri pe care le puteți încorpora în viața de zi cu zi pentru a vă proteja sănătatea cognitivă și mentală, de la a vă începe ziua cu un mic dejun sănătos până la a completa un rebus zilnic. Și, după cum se pare, există un obicei în special pe care experții spun că ar trebui să îl practici în fiecare zi pentru a-ți stimula memoria și starea de spirit - sportul.

Pentru a afla mai multe despre modul în care exercițiile fizice zilnice vă pot îmbunătăți funcția cognitivă și vă pot ridica starea de spirit, Yahoo News a vorbit cu experții Krista Elkins, asistentă medicală, și Courtney Hubscher, terapeut licențiat în domeniul sănătății mintale.

Cum îmbunătățesc exercițiile fizice memoria și starea de spirit

Probabil că știți deja cât de bine poate fi pentru corpul dumneavoastră (chiar și pentru durerile cronice) să faceți puțină mișcare (mai ales la prima oră a dimineții). Cu toate acestea, știați că poate face, de asemenea, o diferență majoră în ceea ce privește sănătatea mentală, emoțională și cognitivă? Așa este! Mișcarea este excelentă și pentru creierul nostru.

„Cel mai bun obicei zilnic care îmi vine în minte pentru susținerea memoriei și a stării de spirit este exercițiul fizic”, ne spune Elkins. „Nu numai că exercițiile fizice sunt esențiale pentru a te menține sănătos din punct de vedere fizic, dar pot fi și o practică puternică de conștientizare care susține memoria și starea de spirit”.

Acest lucru se datorează în mare parte faptului că exercițiile fizice pot ajuta de fapt la detoxifiere. „Exercițiile fizice ajută organismul să elimine toxinele acumulate din țesuturi care pot fi nefavorabile pentru sănătatea creierului”, explică Elkins.

În plus, exercițiile fizice pot declanșa eliberarea de substanțe chimice precum serotonina, oxitocina și dopamina în creierul tău, toate acestea putând contribui la o stare de spirit mai bună în general.

„Aceste substanțe chimice sunt cunoscute sub numele de substanțe chimice de «stare de bine» și sunt stimulatori puternici ai dispoziției”, spune Elkins.

„Exercițiile fizice eliberează endorfine, care sunt cunoscute pentru că produc sentimente pozitive și reduc stresul”, spune Hubscher. „De asemenea, crește producția de neurotransmițători din creier care ajută la menținerea funcțiilor cognitive, cum ar fi memoria, concentrarea, capacitatea de rezolvare a problemelor și eficiența învățării”.

În plus, există un bonus în plus dacă faceți mișcare în aer liber: „Exercițiile în aer liber oferă un beneficiu suplimentar al vitaminei D din expunerea la lumina soarelui”, notează Hubscher. „Studiile arată că expunerea regulată la lumina naturală poate reduce, de asemenea, nivelurile de anxietate și depresie, îmbunătățind în același timp starea generală de bine. Ieșind zilnic în natură, veți oferi creierului și corpului motivația de care au nevoie pentru a rămâne sănătoși pe tot parcursul vieții.”

În general, găsirea timpului pentru a face exerciții fizice în fiecare zi este un obicei fantastic din multe motive, inclusiv pentru a vă menține creierul ager și starea de spirit ridicată.

„Asigurați-vă că petreceți ceva timp în aer liber și culegeți roadele unei stări de spirit îmbunătățite și ale unei memorii mai bune. Făcând acest lucru în fiecare zi, veți fi pe drumul cel bun către o viață mai sănătoasă și mai fericită”, conchide Hubscher.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?