Observatorul Astronomic: Eclipsă parţială de Soare pe 10 iunie; este vizibilă în jumătatea nordică a ţării

Observatorul Astronomic: Eclipsă parţială de Soare pe 10 iunie; este vizibilă în jumătatea nordică a ţării

O eclipsă parţială de Soare, cu acoperire foarte mică a discului solar, se va produce pe 10 iunie, fiind vizibilă doar în jumătatea nordică a ţării, transmite Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu", într-o postare pe Facebook.

"Noi vă informăm doar despre fenomenele astronomice vizibile din ţara noastră, iar unul destul de spectaculos se va produce pe 10 iunie, la ora 13,00. Este vorba de o eclipsă parţială de Soare, cu acoperire foarte mică a discului solar. Eclipsa nu se vede din toată ţara", precizează sursa citată.

Conform unei imagini ataşate postării, eclipsa va fi vizibilă în Transilvania, în Banat şi în mare parte din Moldova.

Într-o declaraţie acordată AGERPRES, în luna februarie, coordonatorul Observatorul Astronomic, muzeograful Adrian Şonka, arăta că Soarele va fi acoperit doar în proporţie de 1-2%, dar tocmai acest aspect este de interes pentru pasionaţi.

"O să fie o eclipsă de Soare, se va vedea din jumătatea de nord-vest a ţării, dar e parţială. Pe 10 iunie. Dar Soarele o să fie acoperit 1-2%, deci foarte-foarte puţin. E spectaculos, tocmai pentru că e puţin", spunea el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...