OceanGate își suspendă activitățile după scufundarea submersibilului „Titan”

OceanGate își suspendă activitățile după scufundarea submersibilului „Titan”

OceanGate Expeditions a declarat că suspendă operațiunile după ce submersibilul Titan s-a scufundat în Oceanul Atlantic în iunie.

Submersibilul Titan. Foto: Profimedia

OceanGate își suspendă toate activitățile de cercetare și comerciale”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul companiei.

Pe 19 iunie, OceanGate Expeditions a anunțat că a pierdut contactul cu Titanul, care a fost conceput pentru a duce turiști la locul scufundării Titanicului. Trei zile mai târziu, Divizia de Nord-Est a Gărzii de Coastă a SUA a raportat descoperirea de resturi în apropierea Titanicului. Curând, departamentul a confirmat că acestea erau părți ale batiscafului dispărut. Analiza a arătat că toți pasagerii vehiculului de adâncime au murit.

La bordul Titanului se aflau șeful OceanGate Expeditions, Stockton Rush, aquanautul francez Paul-Henri Narjolet, miliardarul britanic Hamish Harding, care deținea Action Aviation, o companie de vânzări și operare de avioane, și omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood și fiul său Suleiman.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”