Octavian Mădălin Bunoiu - noul preşedinte al Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior

Octavian Mădălin Bunoiu - noul preşedinte al Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior

Noul preşedinte al Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior este conf. univ. dr. Octavian Mădălin Bunoiu de la Universitatea de Vest din Timişoara, informează instituţia într-un comunicat de presă.

Funcţia de vicepreşedinte al agenţiei va fi ocupată de prof. univ. dr. ing. Valentin Năvrăpescu de la Universitatea Politehnica Bucureşti, iar cea de secretar general de prof. univ. dr. ing. Dorian Cojocaru de la Universitatea din Craiova.

Pentru funcţia de director al Departamentului de Acreditare a fost desemnată prof. univ. dr. ing. Simona Lache de la Universitatea "Transilvania" din Braşov, iar pentru cea de director al Departamentului de Evaluare Externă a Calităţii prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin de la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi.

"Conf. univ. dr. Octavian Mădălin Bunoiu, noul preşedinte al Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), are o vastă experienţă în domeniul asigurării calităţii învăţământului superior, fiind membru în Consiliul ARACIS din anul 2015 şi din 2017 membru în Biroul Executiv al ARACIS, în calitate de director al Departamentului de Evaluare Externă a Calităţii", se arată în comunicat.

Licenţiat în fizică în anul 1996 la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), doctor în fizică şi în ştiinţa materialelor la UVT şi la Institutul Naţional Politehnic din Grenoble din anul 2003, şi-a început cariera academică în anul 1998 ca preparator la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), din anul 2009 fiind conferenţiar universitar.

Printre domeniile sale de interes în cercetarea ştiinţifică se numără metodele de obţinere a cristalelor sau elemente de fizică moleculară şi căldură. A fost timp de şapte ani cancelar (secretar ştiinţific) al Facultăţii de Fizică din UVT, pentru ca, începând cu anul 2012, să devină prorector al Universităţii de Vest din Timişoara, în prezent responsabil cu strategia academică şi relaţia cu studenţii, coordonând activitatea de asigurare a calităţii a instituţiei (în perioada 2016-2018 a avut în responsabilitate strategia de cercetare, dezvoltare, inovare, creaţie artistică şi performanţă sportivă a instituţiei de învăţământ superior).

De asemenea, Octavian Mădălin Bunoiu este membru în Colegiul Consultativ pentru Cercetare, Dezvoltare şi Inovare (CCCDI) al Ministerului Educaţiei, timp de mai mulţi ani ocupând şi funcţia de preşedinte al acestei structuri.

"În acest mandat, domnul preşedinte conf. univ. dr. Octavian Mădălin Bunoiu, alături de colegii din Biroul Executiv şi de membrii Consiliul ARACIS, îşi propun să sporească impactul proceselor de asigurare şi evaluare externă a calităţii pe care ARACIS le desfăşoară, în strânsă colaborare cu toate părţile interesate în domeniul învăţământului superior: federaţiile studenţeşti, cadrele didactice şi reprezentanţii sindicatului din educaţie, conducerea universităţilor, dar şi autorităţi publice şi alte instituţii şi organizaţii", afirmă aceeaşi sursă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…