Ocupaţia rusă anunţă că a „eliminat” un grup armat la Herson

Ocupaţia rusă anunţă că a „eliminat” un grup armat la Herson

Autorităţile de ocupaţie ruse din Herson, sudul Ucrainei, au anunţat că un grup armat a fost distrus în lupte sâmbătă seară în centrul acestui oraş, care este ţinta unei contraofensive ucrainene, informează duminică France Presse.

FOTO: EPA-EFE

„În centrul Hersonului, a avut loc o confruntare între unităţi ale armatei ruse care patrulează pe străzile oraşului şi un grup neidentificat”, a declarat sâmbătă seară pe Telegram administraţia de ocupaţie, potrivit Agerpres.

„După o luptă scurtă, atacatorii au fost eliminaţi”, a adăugat această sursă, precizând că niciun soldat rus şi niciun civil nu a fost rănit.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Sud al armatei ucrainene, Natalia Gumeniuk, a denunţat o „provocare”.

Vorbind la un canal de televiziune ucrainean duminică dimineaţă, ea a declarat că „tirurile şi exploziile de ieri din Herson sunt o provocare a ocupantului”.

În Rusia, media publică Vesti a difuzat un video arătând două vehicule blindate înconjurate de soldaţi în timpul incidentului, pe un bulevard din zona gării Herson. În această înregistrare video, unul dintre blindate deschide focul de mitralieră, în timp ce se aud alte tiruri.

Duminică dimineaţă, un oficial al ocupaţiei ruse, Kirill Stremusov, a asigurat că situaţia era „calmă” în Herson. „Naziştii încearcă să atace, dar fără succes”, a declarat el pe Telegram.

De la sfârşitul lunii august, trupele ucrainene duc o ofensivă importantă pentru recucerirea regiunii şi oraşului Herson, singura capitală regională a ţării care a căzut în mâinile Rusiei, la începutul lunii martie, la câteva zile după lansarea atacului de către Kremlin, aminteşte AFP.

Mai mulţi oficiali ai ocupaţiei ruse în regiunea Herson, dar şi din alte teritorii ucrainene cucerite de Moscova, au fost de asemenea ucişi, ţinte ale unor atacuri în ultimele luni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...