Oettinger: Dezvoltarea către un PIB care să se apropie de media europeană va mai dura două decenii în România

Dezvoltarea către o mai mare competitivitate, atractivitate și către un PIB care să se apropie de media europeană va mai dura încă două decenii, în România, dar direcția este cea bună, a declarat Gunther Oettinger, comisarul european responsabil pentru buget și resurse umane, într-o conferință la Banca Națională a României (BNR).

"România, în ultimii 10 ani, a înregistrat o creștere economică demnă de invidiat. A înregistrat o dinamică pe propria piață și o dimensiune regională față de statele vecine care fac ca acestea să vadă un model în România. România a profitat de fondurile puse la dispoziție de Uniunea Europeană pentru clădirea infrastructurii de cale ferată și așa mai departe", a spus Oettinger.

Potrivit acestuia, România a absorbit multe fonduri, dar nu suficiente.

"În următorii ani, trebuie să investim mai mulți bani în infrastructură, în special în noile state membre cum este România. De aceea, lupt pentru o stabilizare și continuarea programelor de coeziune în ceea ce privește bugetul Uniunii Europene în următorii 10 ani. România a parcurs doar 10 ani de la aderare și de aceea noi, cu toții, politicienii, investitorii, miniștrii, sindicatele, firmele avem nevoie de răbdare. Dezvoltarea către o mai mare competitivitate, atractivitate și către un PIB care să se apropie de media europeană va mai dura încă două decenii, dar direcția este cea bună. Trebuie să facem tot ceea ce este posibil astfel încât copiii noștri să poată spune că părinții lor la vremea respectivă au acționat cum trebuie, și-au asumat anumite valori democratice, au lucrat cu partenerii sociali, au investit în viitor, în cercetare și nu consumă mai mult decât li se cuvine. Este și aceasta responsabilitatea bugetului european", a mai arătat comisarul european.

AGERPRES/(A — autor: Florin Bărbuță, editor: Oana Tilică, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!