Ofensiva turcă în Siria: Germania interzice vânzările de arme către Ankara

Ofensiva turcă în Siria: Germania interzice vânzările de arme către Ankara

Germania a interzis exporturile de arme în Turcia drept reacţie la atacul acestei ţări asupra miliţiilor kurde din nordul Siriei, relatează sâmbătă cotidianul german Bild Am Sonntag, citându-l pe ministrul german de externe, potrivit Reuters şi AFP.

"Pe fondul ofensivei militare turce în nord-estul Siriei, guvernul federal nu va mai emite permise noi (de vânzare) pentru toate echipamentele militare care ar putea fi utilizate de Turcia în Siria", a declarat pentru ziar ministrul de externe Heiko Maas, fără a preciza nici tipul armelor, nici sumele despre care este vorba.

Germania a exportat arme în valoare de 243 de milioane de euro în Turcia în 2018, reprezentând aproape o treime din exporturile de arme ale Germaniei, potrivit ziarului.

Mai multe state europene au luat în ultimele zile decizia de a opri încheierea oricăror noi contracte de vânzare de arme către Turcia, printre care şi Norvegia şi Olanda, state membre NATO ca şi Turcia.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro