Ofensivă turcă în Siria: Parisul, Londra şi Berlinul cer convocarea Consiliului de Securitate al ONU

Ofensivă turcă în Siria: Parisul, Londra şi Berlinul cer convocarea Consiliului de Securitate al ONU

Franţa, Regatul Unit şi Germania au cerut convocarea Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre ofensiva turcă în nordul Siriei, lansată miercuri, a anunţat ministrul francez al afacerilor europene Amelie de Montchalin, potrivit Reuters.

Într-o audiere în comisia pentru afaceri externe a parlamentului francez, Amelie de Montchalin a spus că cele trei ţări definitivează o declaraţie comună pentru a ''condamna ferm'' ofensiva lansată de Turcia.

O declaraţie separată, din partea Uniunii Europene, nu a fost deocamdată convenită din cauză că unele ţări membre ezită să se pronunţe.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat miercuri, pe Twitter, că armata ţării sale a lansat o ofensivă în nordul Siriei .

Erdogan a denumit operaţiunea "Izvorul Păcii" şi a afirmat că ţintele acesteia sunt gruparea jihadistă Statul Islamic şi miliţiile kurde YPG (Unităţile de protecţie a poporului), susţinute de Occident, dar pe care Ankara le consideră organizaţie teroristă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”