Oficial american: Rata mortalității la coronavirus, maxim 1%

Oficial american: Rata mortalității la coronavirus, maxim 1%

Un înalt oficial al departamentului american al Sănătății a afirmat joi că rata de mortalitate a coronavirusului este estimată la maxim 1%, pe baza numărului de cazuri nedetectate la nivel mondial, scrie AFP.

Cu o zi în urmă, președintele Donald Trump criticase cifra de 3,4% înaintată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), afirmând că "intuiția" îi spune că este "falsă".

OMS își bazează estimarea doar pe numărul cazurilor confirmate.

"În prezent, cea mai bună estimare a ratei de mortalitate globală pentru Covid-19 se situează între 0,1% și 1%", a spus secretarul adjunct al sănătății, Brett Giroir.

"Întâi, pentru că numeroase persoane nu se îmbolnăvesc și nu sunt testate - acest lucru reflectă ce se întâmplă în țările din străinătate. Deci, pentru fiecare caz, există cel puțin două sau trei persoane care nu sunt detectate", a explicat el.

Rata de mortalitatea "ar putea cu siguranță și este probabil mai ridicată decât cea a gripei sezoniere", de circa 0,1% potrivit serviciilor americane de sănătate, "dar nu este probabil în jur de 2 - 3%", a adăugat el.

Peste 95.000 de persoane au fost contaminate în întreaga lume de virusul Covid-19 în peste 80 de țări și teritorii, cu peste 3.000 de morți de la apariția sa în China, la sfârșitul lui decembrie.

În Statele Unite, au fost detectate circa 150 de cazuri în cel puțin 14 state și 11 morți, dintre care zece în statul Washington (nord-vest).

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale