OFICIAL Austria va bloca aderarea României și Bulgariei la Schengen, anunță ministrul austriac de interne

OFICIAL Austria va bloca aderarea României și Bulgariei la Schengen, anunță ministrul austriac de interne

Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, a anunțat joi că va vota împotriva extinderii spațiului Schengen pentru a include România și Bulgaria, în cadrul unei întâlniri cu omologii săi de la Bruxelles, blocând astfel intrarea acestor două țări în spațiul de liberă circulație, transmite AFP.

Gerhard KarnerFoto: Michael Indra / imago stock&people / Profimedia

Este de așteptat ca miniștrii UE să aprobe în unanimitate aderarea Croației, dacă nu va apare vreo surpriză, mai notează France Presse.

Joi dimineață, Germania a transmis iar că susține candidatura Bulgariei, Croației și României de a adera la spațiul Schengen. Ministrul german de interne Nancy Faeser a declarat joi, la Bruxelles, că nu împărtășește opoziția Austriei față de extinderea zonei de călătorie fără vize.

„Nu pot înțelege poziția Austriei în această privință. Știu că Austria are mari dezbateri interne pe această temă. Vom sprijini Croația, România și Bulgaria, toate trei", a declarat Faeser reporterilor înainte de discuțiile cu omologii săi din UE.

Tot joi dimineață, înainte de Consiliul JAI, ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, a declarat joi că țara sa este în favoarea aderării Croației, României și Bulgariei la spațiul european de liberă circulație Schengen.

„Franța consideră că aceste trei țări au făcut eforturi foarte substanțiale... nu există prea multe lucruri care să se opună aderării lor", a declarat el.

articol în curs de actualizare

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

3 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Voi ce părere aveți? / Text controversat al psihiatrului-vedetă Gabriel Diaconu, care o apără pe doctorița șpăgară de la Suceava