OFICIAL Comisia Europeană urmărește îndeaproape discuțiile din România referitoare la o posibilă ordonanță de urgență privind contestația în anulare

OFICIAL Comisia Europeană urmărește îndeaproape discuțiile din România referitoare la o posibilă ordonanță de urgență privind contestația în anulare

OFICIAL Comisia Europeană urmărește îndeaproape discuțiile din România referitoare la o posibilă ordonanță de urgență privind contestația în anulare.
 
Comisia Europeană urmărește îndeaproape discuțiile din România referitoare la o posibilă ordonanță de urgență privind calea extraordinară de atac (n.r contestația în anulare) în cazurile penale, ca urmare a două recente decizii ale Curții Constituțională, se arată într-un comunicat oficial dat marți publicității. Comisia mai precizează că a luat notă de prima decizie referitoare la completurile de cinci judecători în ultimul raport MCV.

Comisia Europeană amintește că președintele Comisiei, Jean Claude Juncker s-a exprimat foarte clar pe tema unei eventuale măsuri de amnistie în timpul recentei vizite la București. ”Așa cum Comisia a spus în mod repetat, este esențial pentru România să revină pe drumul luptei anti-corupție, să asigure o justiție independentă și să evite orice alți pași înapoi”, se mai arată în comunicat.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Așa o fi?

4 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

5 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!