Oficial de la Kiev: Rusia își consolidează forțele, în timp ce armata ucraineană rezistă la Soledar

Oficial de la Kiev: Rusia își consolidează forțele, în timp ce armata ucraineană rezistă la Soledar

Rusia îşi consolidează trupele în Ucraina, dar forţele ucrainene rezistă în luptele înverşunate care se dau în şi în jurul oraşul Soledar, din regiunea Donețk, a declarat joi ministrul ucrainean adjunct al Apărării, Hanna Maliar.

Bombardamente în Bahmut FOTO Profimedia

Numărul unităţilor militare ruse în Ucraina a crescut de la 250, câte erau acum o săptămână, la 280, în prezent, a precizat Maliar într-o conferinţă de presă, în timp ce Moscova încearcă să obţină „iniţiativa strategică”.

„Luptele cele mai înverşunate şi mai violente continuă şi astăzi în zona Soledar”, a spus Maliar, adăugând că „ei (ruşii, n. red.) calcă peste propriile lor cadavre”.

„Rusia trimite mii de cetăţeni ai săi la abator, dar noi rezistăm”, dă asigurări oficialul ucrainean.

„În pofida unei situaţii dificile, soldaţii ucraineni se bat fără încetare”, insistă ea, citată de Agerpres.

Generalul de brigadă Oleksii Gromov a declarat anterior că situaţia militară din Ucraina este în continuare „dificilă”, cu cele mai grele lupte pe frontul de est.

Forţele ruse încearcă să taie liniile şi să încercuiască trupele ucrainene, a precizat generalul Gromov într-o conferință de presă.

Potrivit lui Gromov, pericolul unui atac lansat dinspre Belarus, aliatul Rusiei din nordul Ucrainei, va rămâne pe tot parcursul anului.

Rusia încearcă încă din vară să cucerească această zonă din regiunea Doneţk (est), după mai multe eşecuri majore umilitoare care l-au făcut pe Vladimir Putin să mobilizeze sute de mii de rezervişti şi să lanseze o campanie de atacuri aeriene asupra infrastructurii energetice ucrainene.

Fără să ofere cifre concrete, Hanna Maliar a declarat joi că trupele ruse care luptă la Soledar - în mare parte mercenari din grupul paramilitar Wagner- „suferă pierderi grele”, „încercând fără succes să spargă apărarea noastră”.

Kievul nu a prezentat public cifrele soldaţilor săi ucişi sau răniţi în luptele de la Soledar şi Bahmut, transmite Agerpres .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”