OFICIAL Dragnea rămâne încarcerat la Rahova în regim închis

OFICIAL Dragnea rămâne încarcerat la Rahova în regim închis

Liviu Dragnea rămâne încarcerat la Penitenciarul Rahova în regim închis, au declarat pentru  G4Media.ro surse judiciare.

 Decizia a fost luată marți de Comisia penitenciarului. Liviu Dragnea ceruse să rămână la Rahova.

Reamintim că fostului lider PSD i-a expirat perioada de carantină de 21 de zile, la finalul căreia o comisie decide tipul de regim de detenție și locul încarcerării.

Liviu Dragnea a fost condamnat pe 27 mai la trei ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman.

Potrivit legii 254/2013 privind executarea pedepselor, regimurile de executare a pedepselor privative de libertate sunt în ordinea descrescătoare a gradului de severitate:

– regimul de maximă sigurantă;
– regimul închis;
– regimul semideschis;
– regimul deschis.

Regimul de maximă siguranţă se aplică deţinuţilor condamnaţi la închisoare pe viaţă sau celor condamnaţi la detenţie mai mare de 13 ani, precum şi celor care prezintă risc pentru siguranţa penitenciarului.

Regimul închis se aplică deţinuţilor condamnaţi la închisoare mai mare de 3 ani, dar care nu depăşeste 13 ani.

Regimul semideschis se aplică deţinuţilor condamnaţi la închisoare mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 3 ani.

Regimul deschis se aplică deţinuţilor condamnaţi la închisoare de cel mult un an.

Regimul de detenţie se schimbă însă pe măsură ce deţinutul îşi ispăşeşte pedeapsa şi “dă semne de îndreptare”, de “bună purtare”. La fiecare cincime din pedeapsă, deţinutul intră într-o comisie din penitenciar care îi poate schimba regimul de detenţie cu unul mai blând. În cazul unei decizii nefavorabile, deţinutul are posibilitatea să dea penitenciarul în judecată.

Deţinuţii de la regimul închis pot beneficia de permisiunea de ieşire din penitenciar pentru o zi, dar nu mai mult de 15 zile pe an.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...