Oficial pro-rus, ucis într-un atentat cu bombă într-o regiune controlată de Moscova

Oficial pro-rus, ucis într-un atentat cu bombă într-o regiune controlată de Moscova

Un oficial local dintr-o parte a regiunii Herson din sudul Ucrainei controlată de forţele ruse a fost ucis joi într-un atentat cu bombă vizând maşina cu care se deplasa.

FOTO Captură video

Administraţia locală instalată de Rusia a dat vina pentru uciderea lui Andrei Ştepa pe „terorişti ucraineni".

Într-un comunicat pe Telegram, această administraţie a precizat că Ştepa, principalul responsabil al Liubimivka, o localitate situată pe malul stâng al Niprului - marele fluviu ce traversează Ucraina - şi ocupată de armata rusă, a „murit tragic" după explozia unui autoturism provocată de „terorişti ucraineni", scrie Agerpres.

Niprul a devenit linia de front în această regiune de când soldaţii ruşi au părăsit malul său drept (de vest) la începutul lunii noiembrie. Nu a existat niciun comentariu imediat asupra incidentului din partea autorităţilor ucrainene.

Informaţiile presei ucrainene despre moartea lui Ştepa s-au referit la el ca la "un ocupant" şi cineva care a colaborat activ cu forţele ruse. Imagini video neverificate ale presupusului atentat postate online arătau un fum gros de culoare cenuşie şi flăcări care se ridicau în aer deasupra unei maşini, mai scrie sursa citată.

Ştepa este ultimul dintr-un număr de oficiali instalaţi de Rusia morţi în circumstanţe tulburi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”