Oficial. Tăriceanu negociază cu o facțiune majoritară din PNL o nouă majoritate guvernamentală. Există canal de comunicare cu Iohannis. Ce condiții pune

Oficial. Tăriceanu negociază cu o facțiune majoritară din PNL o nouă majoritate guvernamentală. Există canal de comunicare cu Iohannis. Ce condiții pune

Oficial. Tăriceanu negociază cu o facțiune majoritară din PNL o nouă majoritate guvernamentală. Există canal de comunicare cu Iohannis. Ce condiții pune. Informația este confirmată atât de surse din ALDE cât și de surse din PNL. Ambele tabere confirmă canalul de comunicare cu oameni din echipa președintelui. Singura condiție pusă de Tăriceanu pentru a încheia un protocol de guvernare cu PNL și debarcarea lui Dragnea este înlăturarea lui Ludovic Orban și a Ralucăi Turcan din fruntea PNL.

Conform surselor, negocierile sunt foarte avansate și au început acum o lună. Și ele vizează inclusiv formarea unei alianțe de dreapta care să participe la viitoarele alegeri după modelul Alianței DA. Dealtfel, din gruparea PNL care negociază cu Tăriceanu, pe lângă Bolojan, Flutur și Petrache se află și Vasile Blaga. Cu care Tăriceanu are o relație de prietenie și încredere. Sursele spun că Alianța DA nu s-ar fi destrămat dacă era după cei doi, Tăriceanu și Blaga. Însă, la vremea respectivă, Băsescu era mult prea puternic pentru a nu-și impune voința.

Aceleași surse mai spun că nici vizita lui Tăriceanu la Bruxelles de ieri nu a fost întâmplătoare. Face parte din același plan de armonizare a viziunilor despre modificările la legile Justiției între Tăriceanu și tabăra Iohannis.

Nu este exclus ca, dacă toate condițiile sunt îndeplinite, sesiunea parlamentară care începe pe 1 septembrie să debuteze direct cu depunerea unei moțiuni de cenzură.


Citește și:

populare
astăzi

1 El este masonul crescut la sân de servicii, pe cale să-l îngroape pe Coldea...

2 Generalul rus Vadim Șamarin, adjunctul lui Gherasimov, a fost reținut

3 „Regele este prea plictisitor în pat”

4 O avea chiloți pe ea?

5 SF curat...