Oficial. Tăriceanu negociază cu o facțiune majoritară din PNL o nouă majoritate guvernamentală. Există canal de comunicare cu Iohannis. Ce condiții pune

Oficial. Tăriceanu negociază cu o facțiune majoritară din PNL o nouă majoritate guvernamentală. Există canal de comunicare cu Iohannis. Ce condiții pune. Informația este confirmată atât de surse din ALDE cât și de surse din PNL. Ambele tabere confirmă canalul de comunicare cu oameni din echipa președintelui. Singura condiție pusă de Tăriceanu pentru a încheia un protocol de guvernare cu PNL și debarcarea lui Dragnea este înlăturarea lui Ludovic Orban și a Ralucăi Turcan din fruntea PNL.

Conform surselor, negocierile sunt foarte avansate și au început acum o lună. Și ele vizează inclusiv formarea unei alianțe de dreapta care să participe la viitoarele alegeri după modelul Alianței DA. Dealtfel, din gruparea PNL care negociază cu Tăriceanu, pe lângă Bolojan, Flutur și Petrache se află și Vasile Blaga. Cu care Tăriceanu are o relație de prietenie și încredere. Sursele spun că Alianța DA nu s-ar fi destrămat dacă era după cei doi, Tăriceanu și Blaga. Însă, la vremea respectivă, Băsescu era mult prea puternic pentru a nu-și impune voința.

Aceleași surse mai spun că nici vizita lui Tăriceanu la Bruxelles de ieri nu a fost întâmplătoare. Face parte din același plan de armonizare a viziunilor despre modificările la legile Justiției între Tăriceanu și tabăra Iohannis.

Nu este exclus ca, dacă toate condițiile sunt îndeplinite, sesiunea parlamentară care începe pe 1 septembrie să debuteze direct cu depunerea unei moțiuni de cenzură.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

4 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

5 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!