Oficial ucrainean: Avdiivka se transformă într-un loc din „filmele post-apocaliptice”

Oficial ucrainean: Avdiivka se transformă într-un loc din „filmele post-apocaliptice”

Rusia transformă Avdiivka într-un „loc asemănător celor din filmele post-apocaplitice”, intensificându-şi bombardamentele şi forţând o închidere aproape completă a acestui oraş din linia întâi a frontului din estul Ucrainei, a declarat duminică un oficial local de rang înalt.

Avdiivka FOTO Arhivă

Aproximativ 2.000 de locuitori din cei peste 30.000 înainte de război au mai rămas la Avdiivka, un oraș din regiunea Doneţk situat la aproape 90 de kilometri sud-vest de Bahmut, cel mai fierbinte loc de pe frontul din estul Ucrainei. Localitatea este situată totodată la doar 10 kilometri nord de centrul regional Doneţk, care se află sub controlul Moscovei din 2014, relatează Reuters, potrivit Agerpres .

„Mă întristează să spun acest lucru, dar Avdiivka devine din ce în ce mai mult asemănător cu un loc din filmele post-apocaliptice”, a declarat şeful administraţiei militare ucrainene a oraşului, Vitali Barabaş.

Potrivit lui Barabaș, autoritățile ucrainene au început evacuarea lucrătorilor de la utilităţi care mai funcționează în oraş, iar recepţia telefoniei mobile va fi suspendată în curând din cauza prezenței unor „informatori ai ocupanţilor ruşi”.

În condiţiile în care forţele armate ale Rusiei au obţinut câştiguri graduale pe flancuri la Avdiivka, armata ucraineană a avertizat săptămâna trecută că oraşul ar putea deveni un „al doilea Bahmut” - unde luptele crâncene de luni de zile au transformat localitatea în ruine.

O persoană a fost rănită în urma numeroaselor atacuri aeriene lansate de ruși sâmbătă asupra Avdiivka. Duminică, două clădiri înalte din Avdiivka au fost vizate de bombardamente.

„Trebuie să vă împachetaţi lucrurile, să plecaţi şi să vă evacuaţi mai ales copiii!”, i-a îndemnat Barabaş pe localnicii care au mai rămas în oraș.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...