Oficial ucrainean: Ocupanţii ruşi îşi însuşesc proprietăţile locuitorilor din Mariupol

Oficial ucrainean: Ocupanţii ruşi îşi însuşesc proprietăţile locuitorilor din Mariupol

Potrivit lui Petro Andriuşcenko, ocupanţii ruşi din Mariupol au emis un ordin privind anularea drepturilor de proprietate în cazul cetăţenilor ucraineni dacă aceştia nu îşi înregistrează bunurile la noua administraţie. Practic, va avea loc o naţionalizare a caselor şi o redistribuire în funcţie de fidelitatea faţă de ocupanţi, denunţă consilierul din Mariupol.

Andriuşcenko a atras atenţia că ordinul este ilegal şi le-a transmis locuitorilor din Mariupol care s-au instalat deja într-o casă străină să aibă grijă de bunurile altora, în caz contrar riscând să fie traşi la răspundere conform legii.

Populaţia actuală a Mariupolului este estimată la 100.000 de persoane, faţă de 430.000 la începutul războiului, izbucnit pe 24 februarie din ordinul lui Vladimir Putin.

Bătălia pentru Mariupol s-a încheiat pe 16 mai, odată cu predarea ultimilor apărători ai oraşului baricadaţi în oţelăria Azovstal.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /