Oficial: ucrainenii au înregistrat „succese” în trei zone. Ministerul britanic al Apărării: rușii au fost împinși înapoi „în unele locuri” în sud

Oficial: ucrainenii au înregistrat „succese” în trei zone. Ministerul britanic al Apărării: rușii au fost împinși înapoi „în unele locuri” în sud

Ucraina își continuă contraofensiva în sudul țării, împingând linia frontului înapoi „o distanță considerabilă în anumite locuri”, se arată în cea mai recentă evaluare a situației de pe front a Ministerului Apărării din Marea Britanie.

Lupte intense au loc pe întreaga linie a frontului din Ucraina FOTO EPA-EFE

„Forțele blindate ale Ucrainei au continuat asaltul împotriva Grupului Sudic al Forțelor Rusiei pe câteva axe din sudul țării începând de luni.

Formațiunile ucrainene au împins înapoi linia frontului o distanță considerabilă în unele locuri, exploatând apărarea relativ slabă a rușilor.

În conformitate cu doctrina sa, Rusia probabil va încerca acum să astupe golurile din apărarea sa folosind unități mobile de rezervă.

Acestea vor include probabil unele din Grupul Forțelor din Est. Rusia continuă să-și accelereze încercările de a genera noi întăriri pentru Ucraina. Batalioane de voluntari din Corpul 3 al Armatei își părăsiseră baza de lângă Moscova la 24 august, probabil urmând să fie trimiși în Ucraina.

Eficiența operațională a acestor unități nu este cunoscută. Probabil că acest Corp al Treilea al Armatei nu are destul personal, iar trupele au primit antrenament limitat”, se arată în evaluarea Ministerului britanic al Apărării.

Forțele ucrainene au înregistrat „succese” în trei zone din regiunea Herson ocupată de ruși

Iuri Sobolevski, șeful adjunct al consiliului regional al Hersonului, a declarat că trupele ucrainene au efectuat acțiuni ofensive încununate de succes în districtele Herson, Berislav și Kahovka.

De partea cealaltă, ministerul rus al Apărării a susținut că tentativele ofensive ale Ucrainei în sudul țării au eșuat.

În briefing-ul zilnic, ministerul rus al apărării a spus că forțele ucrainene au suferit pierderi grele în echipamente și oameni.

Trupele ruse au doborât trei elicoptere ucrainene, iar forțele ucrainene au pierdut patru avioane de luptă în decursul a două zile în jurul liniei de front Nicolaev-Krivii Rih și în alte zone din sudul Ucrainei.

Zelenski: lupte pe întreaga linie a frontului

„Lupte active au loc acum de-a lungul întregii linii a frontului: în sud, în regiunea Harkov, în Donbas”, a transmis președintele Volodimir Zelenski în discursul său din timpul nopții, transmite Reuters.

Elementele infracționale din armata rusă devin „mai active în teritoriile ocupate”

Consilierul prezidențial Mihailo Podoliak, a scris miercuri pe Twitter că „grupurile infracționale” din forțele ruse devin „mai active în teritoriile ocupate”. Podoliak susține că rușii jefuiesc afacerile locale, scot materiale din fabrici și creează pagube fermierilor ucraineni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…