OFICIAL Veronica Drăgălin, fostă procuroare în SUA, este noua șefă a DNA din Republica Moldova!

OFICIAL Veronica Drăgălin, fostă procuroare în SUA, este noua șefă a DNA din Republica Moldova!

Magistrata Veronica Drăgalin este noul șef al Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova, după alegerea sa marți în această funcție în urma unui concurs.

„Consiliul Superior al Procurorilor a hotărât că Veronica Drăgălin este câștigătoarea concursului la funcția de Procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. Candidatura Veronică Drăgălin va fi înaintată Procurorului General interimar pentru numirea în funcție”, a aunțat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că prestația Veronicăi Drăgălin la interviul de astăzi de la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), dar și la probleme anterioare de la au fost unele „excelente”.

Veronica Drăgălin are a avut o carieră apreciată în SUA, unde a ajuns procuroare adjunctă a Statelor Unite ale Americii în secția de corupție publică și drepturi civile din biroul procurorului american din districtul central al Californiei.

Candidata este deţinătoarea a mai multe premii obţinute pe parcursul carierei sale, cum ar fi premiul „Cazul Anului” din partea Biroului Alcool, Tutun, Arme și Explozibili şi Premiul Directorului FBI. Este nominalizată la Premiul Național pentru Tânărul Procuror Federal şi la Premiul Procuror de Prim Rang pentru femeile din forțele federale de justiție.

Pe lângă limba maternă, româna, Viorica Dragalin vorbeşte încă cinci limbi: engleza, spaniola, rusa, germana şi italiana.

Drăgălin a emigrat încă de mică cu familia sa în Italia, Germania, apoi în SUA, unde a ajuns la vârsta de 11 ani.

În 2008, Veronica Drăgălin a absolvit facultatea de biologie şi chimie la Universitatea din Durham, Carolina de Nord, iar în 2011, facultatea de drept la Universitatea din Virginia, după care a urmat o carieră în zona de justiție din SUA.

Foto: Veronica Drăgălin/Facebook

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”