OFICIAL/Firea are cu 7 procente peste Nicușor Dan și Predoiu la un loc! Sondaj USB!

Nicusor Dan a prezentat joi, intr-o conferinta de presa, sondajul TNS privind intentia de vot pentru primarul Capitalei, realizat prin telefon in perioada 31 mai - 1 iunie, cu urmatoarele rezultate: Gabriela Firea (PSD) - 34%, Nicusor Dan (USB) 16%, Catalin Predoiu (PNL) 11%, Robert Turcescu (PMP) - 5%.

De precizat ca sondajul arata si ca 15,5% dintre respondenti nu stiu cu cine ar vota.

Conferinta de presa a avut loc la clubul Green Hours.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1000 de bucuresteni prin telefon, metoda CATI, si are o marja de eroare de plus/minus 3%.

Rezultatele la primar general pe alegatorii posibili (cei care merg probabil sau sigur la vot)/ alegatorii probabili (care au declarat ca vor merge sigur la vot):

Gabriela Firea (PSD): 34,3%/ 37,6%

Nicusor Dan (USB): 16,1%/ 16,4%

Catalin Predoiu (PNL): 10,8%/ 11,1%

Robert Turcescu (PMP): 5,4%/ 5,3%

Daniel Barbu (ALDE): 2,8%/ 3%

Bogdan Diaconu (PRU): 2%/ 1,7%

Adrian Severin (PDS): 1,9%/ 1,5%

Alt candidat: 11,3%/ 8,3%

Nu stiu: 15,5%/ 15,3%

Rezultatele la Consiliul General pe alegatorii posibili (cei care merg probabil sau sigur la vot)/ alegatorii probabili (care au declarat ca vor merge sigur la vot):

PSD+UNPR: 27%/ 28,7%

PNL: 16,4%/ 16,2%

USB: 15,5%/ 16,7%

PMP: 6,4%/ 7%

ALDE: 6,2%/ 6,4%

PER: 3,7%/ 3,2%

PRU: 3,1%/ 2,1%

PDS: 1,6%/ 1,5%

Altul: 2,4%/ 2,7%

NU STIU: 17,7%/ 15,7%

Candidatul Uniunii Salvati Bucurestiul a prezentat si "istoria" acestui sondaj:

"Va aduc aminte povestea acestui sondaj, a inceput lunea trecuta acum 10 zile cu o propunere pe care dl Predoiu a facut-o aceea ca partidele de dreapta sa faca impreuna un sondaj de opinie iar candidatii mai slab cotati sa il sustina pe candidatul mai bine clasat astfel icnat acesta sa isi maximizeze sansele de a invinge PSD-ul in alegerile locale de duminica.

In urma cu patru zile, duminica, la TVR, am acceptat in parte aceasta provocare. in sensul ca am propsu dlui predoiu si pnl ca o casa internationala de sondaj sa faca un sondaj pe care sa il auditeze si USB si PNL, astfel incat sa iesim impreuna cu un sondaj iar publicul de dreapta sau anti-PSD sa voteze in cunostinta de cauza. Initial in acea emisiune dl predoiu a acceptat chiar s-au itnalnit in acea noapte de duminica echipele si am agreat cateva aspecte.

PNL apoi a revenit si a spus ca nu face sondajul, daca eu nu vot accepta sa ma retrag in cazul in care eram candidatul mai slab cotat. Eu am anunTat de jumatate de an ca sub nicio forma nu ma retrag. In schimb am reiterat propunerea catre PNL sa facem acest sondaj printr-o casa internationala auditat de ambele partide. PNL a refuzat, noi am mers mai departe cu acest proiect, am lucrat cu firma TNS care este printre cele mai importante firme de sondaj."

Dan a explicat ca au existat doua variante ale sondajului, in sensul ca "s-au selectat mai intai din toti cei care au raspns varianta cu cei care declara ca probabil si sigur merg la vot - 70%, iar in a doua varianta i-am luat doar pe cei care au spus ca sigur merg la vot - 54%."

"Predoiu a spus ca se va retrage in favoarea celui mai bine clasat. S-a facut sondajul, PNL a fost invitat sa il auditeze, in continuare toate datele sondajului le sunt disponibile. Domnul Predoiu trebuie sa traga concluzia de aici sa se retraga sau va fi responsabil pentru victoria PSD-ului la alegerile din 5 iunie," a mai spus Dan.

Candidatul USB a amintit si de pliantul in care este acuzat ca face un blat cu PSD si a declarat ca a depus plangere la Biroul Electoral Municipal in care cere ca PNL sa fie obligat sa retraga aceste pliante. Detalii aici.

"In ipoteza in care Gabriela Firea castiga, eu nu voi fi viceprimar, asa cum am mai spus" a mai spus Nicusor Dan.

Galerie foto și documente
Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi