Oficiali americani cer ca Ucrainei să-i fie livrate rachete cu rază lungă după atacurile asupra portului Odesa

Oficiali americani cer ca Ucrainei să-i fie livrate rachete cu rază lungă după atacurile asupra portului Odesa

"Acest cel mai nou atac terorist rusesc asupra portului Odesa, la doar câteva ore după semanrea acordului privind cerealele sub egida ONU, arată că trebuie să dăm Ucrainei rachetele cu rază de 300 km, a scris Massaro pe Twitter.

"Rusia nu va ţine niciodată cont de un acord. Singurul lucru pe care Putin îl înţelege este puterea! Ucraina are nevoie de un scut antirachetă permanent", a sublinia acesta.

Potrivit oficialului american, singura cale de ieşire din situaţie este victoria Ucrainei. "De câte ori mai trebuie să fim înşelaţi de Rusia? Este necesar să înarmăm Ucraina, să izolăm Federaţia Rusă!" - a continuat Massaro.

Anterior, generalul american în rezervă Ben Hodges a cerut transferul de rachete cu o rază de acţiune de până la 300 km în Ucraina . Acesta este sigur că acesta este singurul mod în care Ucraina se va putea proteja de rachetele ruseşti de la Marea Neagră.

„Distanţa în linie dreaptă de la Odesa la Sevastopol este de aproape 300 km... la fel ca şi raza de acţiune a unei rachete ATACMS lansată de la HIMARS. Daţi ATACMS Ucrainei şi Sevastopolul va deveni inutilizabil pentru flota Mării Negre. Acest lucru va opri atacurile cu rachete Kalibr asupra portului şi asupra civililor nevinovaţi ”, a scris Ben Hodges.

Generalul Hodges a făcut declaraţia dup[ cea a fostului prim-ministru suedez Carl Bildt care a reacţionat dur la atacul rusesc cu rachete asupra portului Odesa, care a avut loc după semnarea acordului de deblocare a exportului de cereale ucrainene.

„Este absurd când Rusia spune Turciei că nu are nimic de-a face cu atacul cu rachete asupra portului Odesa. Rachetele de croazieră „kalibr” sunt arme sofisticate care sunt lansate de pe nave şi submarine ale Marinei Ruse ”, a scris Karl Bildt .

Ucraina va avea în total 20 de sisteme HIMARS

SUA au aprobat un ajutor militar suplimentar de 270 de milioane de dolari pentru Ucraina, inclusiv patru noi sisteme de rachete HIMARS, relatează The Guardian.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, a declarat că Rusia „a lansat lovituri mortale în toată ţara, a lovit mall-uri, blocuri de apartamente, ucigând civili ucraineni nevinovaţi”.

Anunţul vine la câteva zile după ce secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a spus că SUA vor anunţa un nou pachet de arme pentru Ucraina, subliniind că Statele Unite au oferit 8 miliarde de dolari în asistenţă de securitate de la începutul războiului.

Cel mai nou pachet, aduce totalul ajutoarelor militare oferite de SUA la 8,2 miliarde de dolari, a spus Kirby, potrivit CNN.

„În faţa acestor atrocităţi, preşedintele a spus clar că vom continua să sprijinim guvernul Ucrainei şi poporul său atâta timp cât este nevoie”, a spus el.

Noul ajutor va duce numărul total al sistemelor de rachete de artilerie de mare mobilitate M142 trimise în Ucraina la 20. HIMARS poate lovi cu precizie ţinte pe o rază de 80 de kilometri - un facctor care schimbă jocul în contraatacul forţelor ucrainene.

Casa Albă a mai spus că noul pachet militar va include şi 500 de drone Phoenix Ghost, precum şi 36.000 de proiectile de tanc.

Majoritatea ajutorului provine dintr-un pachet de 40 de miliarde de dolari pe care Congresul l-a aprobat în mai.

La începutul acestei săptămâni, ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, a spus că speră că SUA vor furniza până la 100 de sisteme HIMARS, argumentând că ar putea ajuta la schimbarea cursului războiului împotriva forţelor ruse.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro