Oficialii ruși, interdicție aproape totală de a părăsi țara. Care este explicația

Oficialii ruși, interdicție aproape totală de a părăsi țara. Care este explicația

Oficialii ruși și angajații companiilor de stat sunt se confruntă cu o interdicție aproape totală de a călători în străinătate. Tot mai adesea sunt sfătuiți să își predea pașapoartele membrilor serviciilor de securitate, pentru a se asigura că nu pot fugi din țară.

Pașaport rusesc FOTO Shutterstock

Concluzia vine în urma unei investigații comune realizată de agențiile de presă independente Current Time și Radio Liberty.

Interdicția poate fi variată, în funcție de locul de muncă. Unii angajați de stat sunt sfătuiți să își predea pașapoartele străine FSB-ului sau unui departament special similar de la locul de muncă, în timp ce alții au fost sfătuiți în termeni clari să nu călătorească în străinătate în vacanță, potrivit rezultatelor investigației, scrie The Moscow Times.

Cei care nu vor să-și predea pașapoartele sunt amenințați cu revocarea din funcție, în timp ce angajaților din companiile de stat li se oferă, în general, posibilitatea de a demisiona dacă refuză să își predea pașapoartele pentru a fi păstrate în siguranță.

Interdicția nu are nicio bază legală

În unele cazuri, restricțiile de călătorie în străinătate sunt complete, iar în alte cazuri se acceptă permisiunea de a vizita doar unul dintre numărul tot mai mic de aliați ai Rusiei sau membri ai Uniunii Economice Eurasiatice.

Sunt posibile excepții , a relatat Current Time, adăugând că, pentru un „motiv întemeiat”, ar putea fi obținută permisiunea de a zbura în Emiratele Arabe Unite. Totuși, oricine ar face acest lucru, ar trebui să prezinte apoi un raport scris despre călătoria sa la întoarcerea în Rusia.

Ancheta a mai constatat că există tendința ca aceste solicitări să devină mai stricte odată cu apropierea de putere. Angajații Kremlinului, de exemplu, nu mai au voie să părăsească Rusia deloc.

Totuși, această interdicție de a călători în străinătate nu are nicio bază legală. În realitate, legislația rusă interzice călătoriile în străinătate doar funcționarilor cu acces la secrete de stat, membrilor FSB, precum și membrilor armatei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, în februarie, că nu există o astfel de interdicție pentru oficialii ruși. El a răspuns, astfel, la o întrebare a jurnaliștilor cu privire la interdicția de a călători în străinătate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu