Ofiţerul arestat în Germania pentru spionaj în favoarea Moscovei dispunea de informaţii sensibile

Ofiţerul arestat în Germania pentru spionaj în favoarea Moscovei dispunea de informaţii sensibile

Ofiţerul din cadrul agenţiei de achiziţii militare arestat în Germania pentru spionaj în favoarea Rusiei a avut acces la informaţii extrem de sensibile, referitoare la sistemele de război electronic, a afirmat vineri presa germană, relatează AFP.

Suspectul nu și-ar fi ascuns simpatia pentru partidul AfD. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Potrivit revistei der Spiegel Online, Thomas H., arestat miercuri în vestul Germaniei, era căpitan în cadrul departamentului armatei însărcinat cu achiziţionarea de echipamente de război electronice folosite în special pentru a perturba sistemele de apărare aeriană ale inamicului, scrie Agerpres.

Tot în cadrul acestui departament sunt achiziţionate arme ultramoderne pentru comandourile de elită ale armatei germane.

Potrivit săptămânalului Die Zeit şi cotidianului Tagesspiegel, suspectul nu şi-ar fi ascuns simpatia pentru partidul de extremă dreapta , Alternativa pentru Germania (AfD), şi înclinaţiile sale pro-ruse.

Trebuie să rămânem foarte vigilenţi şi să facem trupele noastre conştiente de noile pericole generate de războiul din Ucraina", a declarat Marcel Bohnert, vicepreşedinte al Federaţiei Bundeswehr, pentru cotidianul Rheinische Post.

Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, a avertizat joi împotriva pericolelor sporite asupra securităţii în Germania.

„Ameninţările legate de spionaj, campaniile de dezinformare şi atacurile cibernetice au căpătat o nouă dimensiune", a spus ministrul.

Potrivit parchetului federal, Thomas H. a contactat Consulatul General al Rusiei de la Bonn (vest) şi Ambasada Rusiei de la Berlin în mai multe rânduri începând cu luna mai, „din proprie iniţiativă", pentru a se oferi să lucreze cu ei.

Germania este unul dintre principalii furnizori de echipamente militare pentru Ucraina destinate contracarării trupelor ruse.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?