Ofiţerul din Corpul de Control al MAI reţinut de DNA pentru trafic de influenţă a fost executat silit de şapte ori, în ultimii doi ani, pentru datorii

Ofiţerul din Corpul de Control al MAI reţinut de DNA pentru trafic de influenţă a fost executat silit de şapte ori, în ultimii doi ani, pentru datorii

Ofiţerul Ciprian Daniel Damian Asanache (42 de ani) împrumuta bani, fără a-i putea returna la termen, scrie G4Media.ro , care susţine că,în 2021, Asanache şi-a exprimat dorinţa de a împrumuta bani de la o persoană care postase un anunţ pe Internet în acest sens, arătând că ofiţerul şi-a lăsat numărul şi adresa de mail într-un răspuns la un astfel de anunţ.

Potrivit sursei citate, după luna mai 2020, au fost admise şapte cereri de încuviinţare a executării silite a lui Asanache la cererea unor societăţi care acordă rapid împrumuturi, a BCR şi a Casei de Ajutor Reciproc a Salariaţilor din Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti, iar într-un al optulea dosar, o persoană fizică a obţinut, în noiembrie 2021, o sentinţă care îl obliga pe Asanache să-i dea înapoi 6.000 de lei pe care îi împrumutase pe 25 februarie acelaşi an, scadenţa fiind două săptămâni mai târziu.

De altfel, sursa citată mai arată că un împrumut datat în august 2017 nu figurează în nici una dintre delaraţiile de avere ale lui Asanache.Cea mai recentă declaraţie de avere disponibilă a ofiţerului Asanache, semnată în mai 2021, indica faptul că a moştenit o casă în comuna natală din Vrancea şi mai deţinea una în Voluntari, cumpărată în 2017, prin credit ipotecar la ING, împrumutul fiind de 414.000 lei. În 2019, a mai făcut un credit, de 40.000 de lei, la BCR. Venitul său este anonimizat, iar soţia, economist la o bancă, avusese, în anul anterior, un salariu net de circa 6.600 lei lunar. Ofiţerul lucrează în Poliţie din 2003, iniţial în Vrancea, ulterior în Bucureşti, din 2019 ajungând în Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne.

Ofiţerul este acuzat de procurorii DNA că, „în calitate de ofiţer de poliţie angajat la Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne, inculpatul Asanache-Damian Daniel Ciprian ar fi pretins, în mod repetat, de la o persoană, diferite sume de bani, lăsând-o să creadă că, prin influenţa pe care o are asupra unor ofiţeri de poliţie, îi va determina să rezolve problemele judiciare ale respectivei persoane.”

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

4 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

5 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”