Olaf Scholz avertizează în privința unui nou Război Rece: Propunerile cancelarului german

Olaf Scholz avertizează în privința unui nou Război Rece: Propunerile cancelarului german

Cancelarul german Olaf Scholz averizează în privința unui nou Război Rece prin divizarea lumii în blocuri ideologice şi îndeamnă la depunerea tuturor eforturilor pentru construirea de noi parteneriate.

Olaf Scholz la summitul G20 din Bali FOTO EPA-EFE

Occidentul trebuie să apere valorile democratice şi să protejeze societăţile deschise, scrie Scholz într-un articol de opinie publicat luni în ediţia online a revistei Foreign Affairs, transmite Reuters, potrivit Agerpres .

„Dar noi trebuie de asemenea să evităm tentaţia de a împărţi din nou lumea în blocuri”, continua cancelarul german.

„Aceasta înseamnă să depunem toate eforturile pentru a construi noi parteneriate, în mod pragmatic şi fără ochelari de cal ideologici”, subliniază el.

Potrivit lui Olaf Scholz, China şi Rusia constituie o ameninţare la adresa lumii multipolare. În opinia sa, este nevoie de o mai multă unitate europeană şi transatlantică pentru a putea depăși această amenințare.

Parteneriatul transatlantic rămâne vital pentru a putea contracara provocările puse de Rusia. În ceea ce privește China, care se izolează și alege o abordare tot mai dură față de Taiwan, Europa şi America de Nord trebuie să formeze un nou şi mai puternic parteneriat cu ţări din întreaga lume, propune Scholz.

„Germanii intenţionează să devină garantul securităţii europene, după cum aşteaptă aliaţii noştri să fim, un creator de punţi în cadrul Uniunii Europene şi un avocat în favoarea unor soluţii multilaterale la probleme globale”, afirmă cancelarul Germaniei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”