Olaf Scholz, critici dure pentru Putin: „Acest bombardament terorist trebuie să înceteze”

Olaf Scholz, critici dure pentru Putin: „Acest bombardament terorist trebuie să înceteze”

Olaf Scholz a spus, după bombardamentele de miercuri, că a devenit cât se poate de evident că Putin este incapabil să câștige războiul pe câmpul de luptă.

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei FOTO: EPA-EFE

"Acest bombardament terorist împotriva populaţiei civile trebuie să înceteze şi asta imediat", a spus liderul german după o întâlnire cu preşedintele cipriot Nikos Anastasiadis la Berlin.

Cancelarul german a mai declarat că preşedintele rus Vladimir Putin demonstrează încă o dată cât de nemilos continuă acest război: "Un război pe care nu-l mai poate câştiga deloc pe câmpul de luptă, asta pare clar", a spus Scholz, făcând apel ca preşedintele rus să pună capăt războiului.

Atacurile ruseşti asupra infrastructurii ucrainene au dus miercuri la întreruperi masive ale furnizării de energie electrică şi apă, în special în capitala Kiev, ucigând cel puţin şase persoane, provocând deconectarea a trei centrale nucleare şi afectând inclusiv Republica Moldova.

Potrivit Forţelor Aeriene Ucrainene, Rusia a lansat aproximativ 70 de rachete de croazieră, dintre care 51 au fost doborâte, precum şi cinci drone kamikaze. Atacurile au vizat infrastructura strategică, pe măsură ce temperaturile de iarnă se instalează în Ucraina.

Într-o declarație în fața Consiliului de Securitate al organizației națiunilor Unite (ONU), Volodimir Zelenski a denunţat atacul Rusiei asupra infrastructurii energetice ucrainene.

"Cu temperaturi sub zero, câteva milioane de oameni fără alimentare cu energie electrică, căldură şi apă, aceasta este, evident, o crimă împotriva umanităţii", a criticat preşedintele Zelenski într-o scurtă declaraţie adresată Consiliului de Securitate prin legătură video în timpul unei reuniuni de urgenţă pe care a solicitat-o.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?